Mikor kell AFP vizsgálatra menni?
Az utolsó menstruáció első napjától számított betöltött 16. héten, vagy a baba lehetséges fogantatásától számított betöltött 16. héten? Ja, és a betöltött 16. hét ugye ezt jelenti: 16+1, 16+2, stb...
Amit az orvos a terhességi leleten jelöl, az számít onnantól kezdve etalonnak (terhességi kor)? Még akkor is, ha az időpontban fizikai lehetetlenség volt a baba fogantatása?
Az AFP eredményét egyrészt összevetik a terhességi korral másrészt a magzat UHn mért méreteivel. Így pontosítják az eredményt.
Egyébként olyan gyakran van téves pozitív eredmény, hogy az már pontatlannak és megbízhatatlannak számít. Külföldön sok helyütt már nem is csinálják, éppen ezért. Én nem sokat adnéák rá, sokkal pontosabb a kombinált és az integrált teszt. [link]
Én úgy jártam, ahogyan írtad... Utolsó mensi szerinti 16+1 naposan mentem AFP vizsgálatra ( I. nagy rutin vérvétel ). Az érték nagyon alacsony lett, 0,47 MoM. Küldtek Pestre genetikára. 2 hét aggódás. Majd Pesten megállapították, hogy több mint 1 héttel korábban küldtek vérvételre, emiatt lett alacsony.
Én úgy tudom, hogy a mensi szerinti betöltött 16. héten van az AFP. És ugye a fogamzást általában nem tudjuk napra pontosan... Nekem végig kisebb a baba 1-1,5 héttel, ezt az UH méretek alapján mindig rá is írják a papírokra, de mégsem veszik sehol figyelembe. Mármint emiatt nem kellett még egyik vizsgálatra sem később mennem.
Rossz AFP miatt egyébként nem kell túlzottan izgulni, főleg ha a 12. heti kombinált teszted negatív.
Boldog babavárást,
23 hetes kismama
Minden kismamának egységesen az utolsó menzesztől számolják a baba korát,és ez alapján 40 hét egy terhesség.(tehát a tényleges fogantatástól számítva kevesebb mint 40 hét).
Nekem a 12.heti és a 17.heti ultrahangon is módosítottak a korán 1 héttel,sőt most a 32. heti uh-on is idősebb 1 héttel.
Soha nem lehet tudni mikor fogant pontosan egy baba,hisz attól még h x napon együtt vagy a pároddal,további 3 nap is lehet míg megfogan a baba.
Egyébként nagyon sok helyen írják hogy a lényeg az hogy belegyen töltve a 16. hét.
Anno én is ezen paráztam mi lesz ha még nem töltöttem be,és a doki nem figyel de hidd el a doki figyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!