Nyugtassatok meg! Ugye nincs baj?
Szia!
Én ma töltöttem be a 17.hetet.Én a down kór eredményem előtt voltam igy, pedig az orvos megnyugtatott már az uh készitésekor, hogy minden rendben van.Sőt azt mondta, hogy ne is idegesítsem magam az AFP miatt hisz ez annyira nem ad valós eredményt, ő feleslegesnek is tartja.Én sem érzem még rugdalni mikor fent vagyok, csak mikor elfekszem, a pocakomra teszem a kezem, és várok...akkor sem mindig azt érezem, hogy rugdos, hanem mocorog.De nagyon gyengén szinte alig érezni.Próbáld ki koncentjálj rá, beszélj hozzá, hogy adjon jelet mert "megőriti" anyucit!:)Nyugodj meg, semmi baja a Manócskádnak, de ne beszélj be magadnak butaságokat, nem tesz jót sem neked, sem a picurnak.Az orvosi vizsgálatok előtt én is ideges vagyok, de ez az anyai féltés.Ne idegeskedj feleslegesen, jól van ott a pocidban a csöppséged!
Boldog Babavárást!
Szia, csak nyugalom és ne idegeskedj. A babának azt kell éreznie, hogy biztonságban van a pocakodban :) Ha idegeskedsz, felmegy a vérnyomásod, a pulzusod, a baba megérzi. Próbálj meditációs zenét hallgatni, vagy éppen a kedvenc zenéidet. Tudom, hogy nehéz higgadtnak maradni, de fontos.
Én is izgultam az AFP miatt, nekem a 18 hetes kötelező UH-n adták a kezembe, azzal hogy 0,47 MoM. Küldtek genetikára Pestre, 2 hetet vártam rá, míg végül ott megmondták, hogy a baba egészséges. Ezt csak azért írtam le, mert ha véletlenül ez a nagyon elavult AFP vizsgálati értéked nem lesz tökéletes, attól még a baba minden bizonnyal remekül van! Szóval arra is érdemes készülni lélekben, hogy esetleg nem jó az AFP. Manapság alig nézik már valahol...
A baba mozgását én még a mai napig csak este érzem egy kicsit, pedig 23 hetes vagyok. Türelem Neked is :)
A jövő heti UH-tól pedig nem szabad félni, gondolj arra, hogy milyen szép nap lesz, mert láthatod a babát és lehet már a neme is kiderül :)))
Én is ideges típus vagyok még az orvosoktól is félek (mindegyiktől!), a vérvételeken rosszul vagyok, stb. De egy pszichológus azt mondta, hogy a baba átveszi a mama félelmeit és szorongását. Azóta én is próbálok nyugodt maradni.
A férjeddel pedig ne veszekedj. Ha éppen feszült vagy, menj és bújj a karjaiba, simulj hozzá, ez a kapcsolatnak és Neked is jót fog tenni. Hiszen a Férjednek is köszönhető az a kis tünemény, aki a pocakodban várja, hogy néhány hónap múlva a karodban tarthasd :) Én tudom a saját Páromról, hogy Ő is feszült, és jólesik a törődés Neki is.
Meglátod, minden rendben lesz.
És várjuk holnap az AFP eredményedet.
Boldog babavárást,
23 hetes kismama
Köszönöm utolsó! Könnyeket csaltál a szemembe :-)
Holnap megírom az eredményem, kb du. 1 óra tájt.
Szia nekem már van egy 21 és egy 4 hónapos kislányom.
Az első terhességemnél minden a legnagyobb rendben ment ahogy az a nagykönyvben meg van írva.A második babámnál az afp ugyan jó lett(nem olyan jó mint az elsőnél) de a többi eredményem majdcsak mind rossz(Haematoma a petezsák mellett amitől egy hétig véreztem ,tarkóredő 3.1mm, több magzatvíz, rossz ctg-ék tömkelege). Gondolhatod végig aggódtam a terhességemet és egy gyönyörű egészséges kislányom mosolyog rám már 4 hónapja.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nincs min aggódnod mert neked teljesen jól ment minden eddig is minden rendben is lesz!!!!!
Az meg hogy nem érzed mozogni én a 2 lányomat is csak a 20 héten éreztem először pedig már a második babám volt!
Várom az eredményt de tudom úgyis, hogy jó lesz.
Boldog Baba várást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!