Anyukak, akik az elso babatokat csaszarral szuletetek, masodikat megprobalnatok rendesen?
Nekem is sürgősségi császár volt az első, én nem rizikóztam, a másodikra program császárt választottam. De én külföldön szültem ketteskét és itt teljesen más a terhesgondozás, mint odahaza. Itt mindenfajta vizsgálat nélkül szülhettem volna természetesen is.
Ha otthon szülök, az orvosommal és ő azt mondja, hogy nyugodt szívvel megpróbálhatom természetesen, akkor megpróbáltam volna. De így nem.
4 év van a két gyerkőc között.
Egyébként engem az első császár sem viselt meg különösebben, 2. nap már szuperül voltam. A mostani viszont meg sem kottyant, úgy keltem fel az első alkalommal, mint akit nem is műtöttek és 1 héttel a császár után már a tescoban nagybevásároltam (természetesen a férjemmel). :)
Engem se Magyarországon, sem Angliában nem altattak, csak gerinc-érzéstelenítést kaptam. Nem lehet, hogy program császárnál már téged sem altatnának, csak érzéstelenítenének? NEm azért altattak az elsőnél, mert annyira gyorsan kellett cselekedni, hogy nem volt idő az érzéstelenítésre?
Nem tudom mi a jó megoldás neked, de azt javaslom, hogy dönts úgy, ahogy a megérzésed diktálja. Ha császárt mondd, válaszd azt, még ha így nem is adatik meg a természetes szülés szépsége. Ha nyugodt szívvel tudod választani a sima szülést, akkor válaszd azt. :)
1es voltam.
Az elsőt császárral szültem, gerincérzéstelenítéssel, 19 óra vajúdás után.
A másodikat rendesen, 6 óra vajúdással.
Én a császárt csalódásként éltem meg, úgy éreztem még erre se vagyok képes! Nekem nem volt kérdés, hogy a másodiknál megpróbálom rendesen!
Megbeszéltem az orvosommal, és azt mondta semmi akadálya.
A gyerekek között 5 év van.
Nagyon örülök a mai napig, hogy sikerült, szerintem sokkal jobb rendesen szülni. Sokkal jobban fáj ugyan, de a végén olyan nagyon örültem!
Én mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha van rá lehetősége, próbálja meg. Ezt a programozott császár dolgot, én egyáltalán nem támogatom, ha csak azért van, hogy anyukának egyszerűbb legyen! Higgyétek el, nem az!
Mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, hogy ő mit javasol. De ha nincs akadálya, akkor szerintem próbáld meg.
Sok sikert kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!