Szobacica tartása terhesen? Mi lesz, ha megérkezik a baba?
Nekünk 2 hónapos a lányunk,és van egy 7 hónapos extra bújós cicánk.Nálunk is a férjem takarította az almot míg meg nem szültem,sokszor még most is ő takarítja.Gondolom mivel alomról beszélsz,ezért lakásban tartott macskátok van.Így nagyon minimális a toxoplazmózis esélye,nyugodtan kiveheted lapáttal.
https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Itt egy videó a toxoplazmózisról.
A macska hullatja a szőrét ez ellen tenni nem tudsz.Gyakrabban kell takarítani és fésülni a bundáját.A miénk maine coon ragdoll kevereék,szóval elég hosszú a szőre,és hullik is.Nekem a megváltást a szárítógép hozta,mert az összeszedi az összes szöszt és macskaszőrt.Naponta többszőr porszívózom,mást nem tudok tenni.Nekünk is az ágy végében alszik,de a babának külön szobája van,nem velünk alszik egy ágyban.A baba szoba tabu a cicónak,persze néha beszökik,de ki van onnan tessékelve mindig.A baba nem érdekli,rá sem hederít.
Én hosszú szőrű (himalájaperzsa) cicákat tenyésztettem, amikor a fiammal várandós lettem.
Első körben csináltattam toxora vérvizsgálatot magamnak, védett pozitív lett, ami azt jelentette, hogy már gyerekkoromban átestem rajta, így a magzatom is védett. :) (Régi cicásoknál ez gyakran így van.)
A toxo egyébként a macskákat is csak egyszee fertőzi meg életük során, utána ők is védetté válnak rá. A kijárós, vadászó, nyers húst evő, fiatal cicák a leginkább esélyesek a fertőzésre.
A baba szempontjából fontos, hogy pici korában ne nagyon érintkezzen a cicával közvetlenül. Ez az allergia elkerülése miatt fontos. Volt olyan ismerősöm, ahol a 11 hónapos gyerek együtt aludt a kiscicával a rácsos ágyban, és bár előtte semmi gond nem volt (volt másik macskájuk is előtte, de az nem ment soha oda hozzá), az együtt alvás hatására kialakult a kicsinél a macskaszőr allergia, így mindkét cicájuknak mennie kellett. :(
Én a gyerekeim 2 éves koráig nem hagytam, hogy "nyalogassák" a cicákat, addig voltak a cicák kizárva a gyerekszobából és az ágyakból. Nálunk soha nem is volt gond, allergia sincs szerencsére. Azóta már újra mindenütt lehet cica, a kisebbik gyerekem is 3 éves. :)
Én ugyanúgy almozhattam, szülést vezettem le, és puszllhattam a cicákat pocakkal is. Nem kellett félnem a nyers hústól, a tojástól sem. Ezt a toxo-védettségnek köszönhetem, azt pedig annak, hogy gyerekkorom óta (de nem babakoromban!) cicák vesznek kötül.
Ismerem a videót, én is szoktam terjeszteni. :)
Még nem voltam vérvételen, de remélem minél hamarabb kiderül, hogy már átestem ezen a toxobigyón. Világ életemben volt macska a háznál, de most ő az első szobacica.
5: Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mint amit írsz. A gyereknek egészen addig nem volt semmi baja a macskaszőrtől, amíg nem kezdték a szülei együtt altatni őket a kiságyban. Előtte is egy lakásban volt a macskával, de allergiás az együttalvástól lett.
Pici gyereknél - szerintem - nem kell túlzásba esni. Én nem engedtem őket túl korán össze. Kicsi gyereknek nincs szüksége erre.
De mindenki úgy csinálja, ahogy ő jónak látja.
Anyukám amikor teherbeesett,volt cicájuk egy perzsa cica,és ő is nagyon bújos volt,megszületett a nővérem a cica állandóan benn volt a babaágyba és védte a nővéremet.
Semmi baja nem lett,semelyikünknek nem lett baja,én amióta megszülettem azóta van macska mellettem és kutya is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!