Nagyon el vagyok keseredve. 30 hetes kismama vagyok első babát várom.
A terhességet 95kg-val kezdtem és most 113kg vagyok. De viszont a ruháim 90%-a ugyan úgy rámjön, és a környezetem se látja kilóban ezt a nagy mértékű hízást.
Viszont engem megőrjít, vigyázok is az étkezésre, nem nagyon nasizok, sok vizet fogyasztok.
Akinél ilyen nagy volt a hízás, szülés után sikerült vissza fogyni?
Lehet egy hülye kérdésem kívülállóként? Terhesség alatt, tehát gondolom terhesgondozáson vagy hol rendszeresen mérik a kismamákat? Ha igen, milyen időnként?
2015. márc. 16. 16:38
12/20 anonim válasza:
Igen, engem havonta mér a védőnő és beírja a terhesgondozási kiskönyvbe minden alakalommal :)
2015. márc. 16. 16:45
13/20 A kérdező kommentje:
Így van, havonta egyszer járok védőnőhöz. Ő méri a testsúlyt, vérnyomás, haskörfogat.
2015. márc. 16. 16:47
14/20 anonim válasza:
Ez egyébként kötelező? Mármint hagyni, hogy lemérjék? :) Most nem kötekedésből, vagy hogy én ilyesmire készülök, csak érdekel. Tehát mondhatja a kismama, hogy őt senki se méregesse?
2015. márc. 16. 17:31
15/20 A kérdező kommentje:
Hát gondolom igen, legalábbis meg se fordult a fejemben, hogy azt mondjam, hogy nem állok rá a mérlegre :)
De ha valaki nagyon óckodik tőle, biztos meg lehet kérni, de attól ua. úgy vezetni kell.
2015. márc. 16. 17:48
16/20 anonim válasza:
Én is kb 93kg-val lettem terhes anno, nem híztam túl sokat, rengeteget mozogtam és diétáztam. Eleve IR-em van, mégis rendben volt minden eredményem. DE amire nem számítottam, hogy szoptatás alatt folyamatosan hízni fogok. 1,5 év alatt azért sikerült rendesen. Mikor abbahagytam a szoptatást, visszarendeződtek a dolgok, akkor ez viszonylag könnyedén lement, viszont amit a terhesség alatt híztam, nem akar mozdulni.
2015. márc. 16. 23:08
17/20 anonim válasza:
Ó jaj... abban bíztam, hogy majd szoptatáskor lemegy... hát ez nem jó hír :(
2015. márc. 17. 10:36
18/20 anonim válasza:
16. vagyok. Olvastam anno olyat, hogy akik viszonylag keveset hìznak terhesség alatt, azok szoptatáskor bepótolják a tartalékolást, az agy küld ilyen infót a szervezetnek. A másik, hogy aki eleve hajlamos hìzásra, az ezt be is bizonyìtja szoptatáskor. :) Remélem, ez nem kőbe vésett dolig és szerencsétek lesz!
2015. márc. 17. 13:18
19/20 anonim válasza:
szia en 170 cm vagyok 80 kilo es igen sajnos molett vagyok ,a hasam nagyon nagy lett de szules utan erot veszek magamon es lefogyok a normal sulyomra ami mindig is 60 kilo volt .9+5 km
2015. márc. 17. 13:58
20/20 Heatherx válasza:
Szia.
Én 160 cm vagyok és 98,6 kg-val kezdtem a terhességem (kb 9 hetes lehettem)(mázlistának érzem magam hogy arányosan oszlik el a súlyom és max 65-75-nek tippelnek) Most viszont 95,2 vagyok. Abszolút alig tudok bármit megenni, egy-két dolgot kívánok csak és fogyok és fogyok. Azelőtt soha nem tudtam és eléggé meg is lepett. A védőnő szerint vagy tartom a súlyom vagy még kevesebb leszek.
Mindenesetre én is szeretnék majd szülés után kicsit formálódni. Boldog babavárást :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!