Összesen hány orvosi vizsgálatra kell menni a terhesség alatt?
Rendszerint a magándoki is ugyanúgy beküld a laborba vérvételre, mert ő nem ezzel foglalkozik, és nincs otthon laborja, hogy a véredet vizsgálgassa.
A védőnőd adni fog egy papírt, amin minden kötelező vizsgálat, ultrahang és vérvétel rajta van. Ezeken kívül havi rendszerességgel szokták nézni a testsúlyt, vérnyomást, vizeletet.
Szükség szerint a te dokid is be fog hívni téged vizsgálatra 1-2 havonta, a terhesség vége felé esetleg gyakrabban.
Hogy összesen hány vizsgálatra "kell" elmenni, azt terhessége válogatja. Nekem eddig (31. hét) 6 ultrahangom és 4 manuális vizsgálatom volt a magándokimnál, 4 vérvételem és havonta egy vizeletvizsgálat és terhestanácsadás az SZTK-ban.
Nekem havonta a manuális vizsgálat, 4 vérvétel, 4 uh (+2 4d-s)és a 36 héttől hetente NST. A 36. héttől különben a manuális vizsgálat is hetente van.
37 hetes
A magándokihoz általában havonta 1x kell menni, ha nincs semmi baj. Védőnőhöz is havonta 1x, de ez majd a vége felé sűrűsödni fog.
A vérvételeket és sok helyen az UH-t is a helyi kórházban végzik. Nekem pl van magándokim, de nincs UH gépe.
Én most 23 hetes vagyok, védőnőnél eddig 3x voltam, orvosnál 5x. Volt 2 vérvételem, ahova a beutalókat a védőnő adta ki és az orvos tette rá a pecsétet. UH pedig: 6 hét, 8 hét, 12 hét, 18 hét. És volt egy UH a genetika miatt a 21. héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!