Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti hogy öltözködtök?

Kismamák, ti hogy öltözködtök?

Figyelt kérdés

34 hetes vagyok, elég sokat is híztam sajnos, de azzal nyugtatom magam, hogy majd formába fogom hozni magam. Van idő.

De a sírás jön rám mikor menni kell orvoshoz, boltba, bárhová, mert semmi nem jön rám. Nagyon elhanyagoltam magam. Itthon egész nap pizsamában vagyok. Ti hogy öltözködtök, hogy azért megmaradjon a csinosság? Arra is gondoltam itthon átszabok egy két rucimat, amit annyira nem hordok, de azt se tudom mi áll jól egy pocakos kismamának :(

2015. márc. 15. 09:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Én 43 kg-val estem teherbe, és majdnem 70 kg voltam, amikor szültem, szóval én is híztam rendesen. De mivel 39. hétig dolgoztam, így muszáj volt, hogy legyen ruhám. Legtöbbször kismama kosztümnadrágban voltam, ha tudtam, hogy laza nap lesz, akkor farmernadrágot vettem vagy valami csinibb halásznadrágot. A felsőim közül egy igazi kismama felso volt, a többi szimpla mell alatt húzott felső volt. Szerintem csini voltam a lehetőségekhez képest, mert a kegyetlenül őszinte kolléganőim sose szóltak, hogy nem megfelelő az öltözetem.
2015. márc. 15. 10:12
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

60 kilóról indultam, most 66 vagyok, 22 hetes, csinos, mint eddig, semmi zsír, csak a pocakom.

Nekem az vált be, h a 12. héttől terhesfarmert hordok, nem rendes nadrágot, mert tudom, h lehet hosszú felsővel takargatni, meg befőttes gumival trükközni a cipzárnál, de az sose lesz csinos, soha nem fogod magad jól érezni benne!

Aki terhes, sztem vegyen csinos kismamaruhákat, mert a nemterhes ruhák oké, h feljönnek, de nem a terhes testre vannak szabva, így nem is mutatnak jól. Egy rendes nadrágban/felsőben csak nagy darabnak tűnnék, lehangoló, ha kibuggyanok a sima farmerből, terhesruhában teljesen más érzés lenni, kényelmes és jól mutat az új testemen is. Én nagyon jól érzem magam így megváltozva is, sok pozitív visszajelzést kapok.

Egyébként én a régi ruhatáram alapdarabjainak a terhes verzióját szereztem be.

2015. márc. 15. 10:58
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is érdemes venni egy- két kismamáknak való ruhadarabot nem feltétlenül újat, lehet használt de jó rucikat is venni töredék áron. Én a legtöbbet leggingsben vagyok. Kényelmes nem vág, nem nyom sehol, és olcsón be lehet szerezni. Érdekes mielőtt terhes lettem kifejezetten utáltam az ilyen darabokat, de azóta meg szinte le se szakad rólam. Felsőből nem muszály pont kismama felső legyen, én pl szeretem mikor már látszik a ruhán keresztül is a pocak. Van egy rendes fekete bársony kismami nadrágom, így ha pl orvoshoz, templomba .... megyek fel tudom venni. Az a legfontosabb hogy kenyelmes és neked is tetsző ruha legyen rajtad, amiben jól érzed magad. Akkor nem lesz gond ha ki kell mozdulnod otthonról.
2015. márc. 15. 11:13
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Én ugyanúgy öltözöm, mint a terhesség előtt, csak kismama verzióban. Mindig farmer-pólós-tornacipős voltam, tehát ilyen lazább stílust képviseltem, persze farmerből a testre simuló fajtát, és pólóból is olyat, ami csajos, testhezálló. Ugyanígy öltözöm terhesen is, csak vettem kismama farmert, ami ugyanolyan szűk fazon, amit szeretek, és maradtak a szűk pólók is, csak nyilván abból is a kismama fazon. Így megmaradt a stílusom, és nagyon jól érzem magam a bőrömben, egyáltalán nincs olyan érzésem, hogy nem állnak jól rajtam a ruhák, mivel ahogy a 2-es is írta, ezek direkt olyan ruhák, amik jól mutatnak a pocakos alakon is, és ez a tudat sokat számít. Nekem mondják is, hogy tök jól nézek ki, mert ugyanolyan maradtam, mint a terhesség előtt. Ha bő ruhákban kéne járnom, amik itt-ott lógnak rajtam, meg formátlannak mutatnak, én is rosszul érezném magam, de így nincs semmi ilyen problémám. Én azt javaslom, hogy szerezz be az eredeti stílusodnak megfelelő kismama ruhákat, máris jobb lesz. Ja, otthon pedig tökéletes a cicanadrág is egy hosszabb felsővel (vagy épp kismamafelsővel), csinos is, meg kényelmes is, farmert én csak akkor veszek fel, ha elmegyek itthonról.
2015. márc. 15. 11:27
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
49 kg-val lettem terhes, 62 kg-val mentem szülni. Én tunikájat vettem, azokat tudtam hordani szülés után is.
2015. márc. 15. 12:26
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

Én is vettem egy szövet kismamanadrágot, az mindig csinos volt és elegáns, ha dokihoz vagy hivatalos helyre kellett menni.

Kifejezetten kismama felsőn nem nagyon volt, egyet kaptam ajándékba a férjemtől, azt hordtam orvoshoz. Alapból szeretem a lenge felsőket, tunikákat (alapból túlsúlyos vagyok, jó nagy cicikkel, ezek ápoltak és eltakartak, mégis csinos volt).

Mondjuk, én veszélyeztetett terhes voltam mind a kétszer, nem kellett melóhelyre járnom, nem nagyon kellettek a csini rucik.

Nézz szét az adok-veszek oldalakon, XXL-es oldalakon, ott is kínálnak kismamam ruhákat, Vatera, OLX... fillérekért adják a gyönyörű kismama holmikat, meg azért max. fél év alatt nem lehet elnyűni őket.

2015. márc. 15. 13:05
 7/11 anonim ***** válasza:
34%
2-es vagyok, az én válaszom miért lett lepontozva? Mi nem hasznos benne?
2015. márc. 15. 13:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Nézegess fotókat (a Pinteresten pl.)kismamákról és látni fogod, mi tetszik, mi állna jól neked és könnyebb lesz válogatni. A bő lebernyegeket, sokikszelles felsőket felejtsd el, az nem a te méreted, csak nagy darabnak fogsz bennük tűnni. Tudom, h a vége felé jársz és lehet azt gondolod, már nem akarsz erre költeni, ha eddig enm tetted, de írod, h sokat híztál, na most ez nem egyik napról a másikra fog lemenni. Ezeket a ruhákat még hónapokig hordhatod, nem 6 hétre veszed.
2015. márc. 15. 13:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nem tudom ki pontozgat le, én mindenkinek zöld pacsit adtam.
2015. márc. 15. 13:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Duci vagyok, paráztam hogy mennyit fogok hiznim de szerencsére eddig 3,5kg-nál járok (32.hét). Nekem muszáj volt már az elején nadrágot venni, nyomta a hasam köldök fölött. Nem vettem kismama nadrágot, a gumirozott rész nagyon zavart amikor felprobáltam többet is, ugyhogy vettem olyan nadrágot ami 2 mérettel nagyobb mint amit hordtam, csak ami a szárai sztrecs és hasban igy pont jó volt. Felsökből minden jó rám, amit előtte hordtam. Csak a pocak nyomja ki a felsőket, de azt meg büszkén viselem:)
2015. márc. 16. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!