Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Reggel és este 1-1dl jó bor...

Reggel és este 1-1dl jó bor árthat?

Figyelt kérdés
Vérszegény vagyok és 12 hetes kismama
2015. márc. 14. 06:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem árt. Már nem vagy az első trimeszterben szóval napi egy pohárral lehet inni. Kettővel én nem innek. Inkább csak egy pohár.
2015. márc. 14. 13:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki reggel borral indítja a napot, az szerintem alkoholista, na de hogy terhesen? Egyértelműen nem!!
2015. márc. 14. 16:50
 13/17 A kérdező kommentje:
szerintem a dohányzó kismamák sokkal jobban veszélynek teszik ki a növekvő babát mint az aki megiszik napi 1dl NEM PANCSOLT BORT!de itt majdnem mindenki rám fogja,h.alkoholista vagyok.Szép...felteszek egy kérdést és nem rágalmazást vártam,hanem normális válaszokat
2015. márc. 14. 17:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem fogja rád mindenki azért mert volt egy-két ilyen komment. Egy pohár bor este nem fog ártani. Ezt orvosok megengedik. Igen a dohányzás ártalmas. Nyilván az ivás is de nem napi egy pohár. Amúgy vérszegénység lehet tudni miért van? Mert ha vashiány akkor vasat is kellene szedned és annak ellenére amit irtam több értelme van a borral szemben. A vörösbor vérképző. De a vashianyos vérszegénységre teljesen más kell. Szóval attól függ miért.
2015. márc. 14. 17:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem, természetesen nem vagy alkoholista. :)

Az ivásról megoszlanak még az orvosi vélemények is. Érdekes, hogy a 21.századi orvostudomány ismereténél is vannak orvosok, akik ajánlani szokták a bort, mint vérképzőt. Azért ez a nézet régen elavult. (Ha van kedved olvasni róla, Dr. Czeizel Endre: Magzati alkohol szindróma c. könyvei erről szólnak).

Nem az egy pohár a sok, hanem a rendszeresség. Minden nap egy pohár borocska bizony már az ártalmas kategória. Könnyedén rá lehet szokni. (Egy szülinapon/esküvőn megivott korty pezsgő, borvidéken járva egy kupicányi kóstoló nem ártalmas, de töményet akkor sem.)

Teljesen mindegy, hogy finom minőségi bor, vagy pancsolt, a lényeg az alkoholtartalom. A rendszeres alkoholfogyasztás pedig ártalmas. Neked is, a babának is.

Inkább vastabletta, vörös hús, cékla, spenót, sóska, ezek ártalmatlanok, a napi szintű borral ellentétben.

2015. márc. 14. 18:23
 16/17 anonim ***** válasza:

14 hetes twrhes vagyok es a baratnöm, aki nögyogyasz (es ö is terhes), mondta, hogy vörösbort ajanl vas tabletta helyett, mert napi 1-2 dl nem art a babanak es sokkal jobban felszivodik belöle a vas, mint egy tablettabol. En neki hiszek. A ferjem is orvos es ö is jobbnak tartja. De persze mindenki maga döntse el.

Ja, en reggelente egy pohar alkoholmentes sörrel inditok, mert elveszi a hanyingeremet. Ezt hanyan fogjatok lehurrogni?

Boldog babavarast kedves kerdezö.

2015. márc. 15. 16:38
 17/17 anonim ***** válasza:

A vas legjobban az ÁLLATI eredetű ételekből szívódik fel a legjobban, ezt egy valamire való orvosnak tudnia kellene.

A borban minimális a vas, és az antioxidánstartalma sem egyedülálló, hogy ne lehetne mással kiváltani. Ellenben az alkoholtartalma (lásd magzati alkoholszindróma: [link] ) egyértelmű hátrány.

Terhesség alatt a lehető legrosszabb választás a bor a vérszegénység kezelésére.

2015. márc. 15. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!