Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Reggel és este 1-1dl jó bor...

Reggel és este 1-1dl jó bor árthat?

Figyelt kérdés
Vérszegény vagyok és 12 hetes kismama
2015. márc. 14. 06:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, h mennyire árthat, de én biztos h nem innék. Én 13 hetes vagyok, de miota tudom h terhes vagyok nem ittam egy korty alkoholt sem. Reggel terhesseg nekkül sem tudnek, ugyanis dolgozni járok.
2015. márc. 14. 06:38
 2/17 anonim ***** válasza:
Én is vérszegény vagyok, és vashiányos. Második babámat várom, és az én orvosom azt mondta hogy napi 1 dl nem árt. Viszont én nem mertem inni.
2015. márc. 14. 06:48
 3/17 anonim ***** válasza:
Ugyan nekem mondták,hogy nem árt,sőt... Tudtam is hogy ha innék akkor az ég világon semmi nem történne. De én inkább terhesség alatt nem ittam. A 9 hónap alatt előfordult,hogy összesen megittam talán 2 pohár sört:) De ennyi..:)
2015. márc. 14. 07:22
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Inkább szedj vasat.
2015. márc. 14. 08:13
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szedj vasat.

Igen, árthat. Az alkoholt, legyen bármilyen kevés is, nem szűri meg a méhlepény, kap belőle a baba. Pusztítja az agysejteket, pont azokat, amik most fejlődnek a babádnál.

Ami a te szervezetednek ártalmatlan, a babának hatalmas dózis! A te májadnak sem tesz jót, hogy naponta az alkohol lebontásával kell dolgoznia. Képzeld el a magzatod picike máját, máris terhelnéd.

2015. márc. 14. 08:20
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szedj inkább vasat szerintem is. Nekem sok a napi 2 dl bor. Az én orvosom se tiltotta a vörösbort, de nagyon ritkán ittam, max 1 decit.
2015. márc. 14. 09:17
 7/17 anonim ***** válasza:
47%
Eleve ki lenne képes reggel egy deci borral indítani a napot, ha csak nem alkoholista. Sok a napi ket deci, egyertelmuen. Pedig en nem vagyok az az aggodos kismama, neha (kethetente egyszer mondjuk) megiszok en is egy poharka bort vagy sort, elofordul, hogy alkoholmentes sörből is fél százalékosat iszok.
2015. márc. 14. 09:30
 8/17 A kérdező kommentje:
nem vagyok alkoholista,nem egyből azzal indítanám a napot természetesen...köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 14. 10:06
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

1 tabletta Maltofer fol 100 mg (!) vasat tartalmaz, míg 1 LITER vörösbor 1,2 mg-ot.

Akkor szerinted?

De még ha nem is akarnál "szintetikus" megoldást, akkor is jobban járnál BÁRMIVEL, mint a borral!

Csirkemáj 6,5 mg (libamáj 30 mg), hüvelyesek 8-10 mg, spenót, sóska 4-5 mg, zabpehely 4 mg. Ezek 100 grammra vetített adatok.

2015. márc. 14. 10:19
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

reggel még nem terhesen sem innék :D az azért kemény ha egy kismama reggel felhúz egy kis bort a "vérszegénységre" :)))

vasat vegyél be, orvos felírja

2015. márc. 14. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!