Kimaradt a 12. heti uh. Nagy baj?
sziasztok!
28 hetes vagyok most azonban a 12.heti uh kimaradt (külföldön tartózkodás miatt csak a 14.héten mentem uh-ra) , igy tarkoredőt nem mérték. A 20.heti genetikai uh-n pedig az orrcsont hosszát szintén nem mérték le. Vagy mérték csak a leleten nincs rajta?! Ha lett volna valami baj vagy rendellenesseg akkor azt látták volna a 20.heti uh-n? Azóta nem voltam uh-n két hét múlva megyek.
Egyébként minden vizsgálatom rendben van. (vervetelek stb)
Egy kicsit aggodom emiatt , hogy a 12.heti kimaradt :/
Köszi a válaszokat előre is :)
A 12. hetin tarkóredőt mérnek, ami nagyjából ad információt arról, hogy lehet-e beteg a baba. Ha nagyon nagy, az azt jelenti, hogy ödémás, vagyis vizes. Ilyenkor azonban az egész test is vizes szokott lenni. Ha csak kicsit nagy az gyakorlatilag csak egyetlen gyanújel. Ha e mellé nincs orra akkor már valószínűsíthető, hogy beteg. Önmagában a kis orrcsont is jelentheti azt, hogy piszénpisze kis babád lesz. Egyébként azt is nézik, hogy minden szerve kifejlődött-e... azonban az UH NEM szűr Down kórra önmagában.
Honnan tudod, hogy nem nézték az orrát a 20. hetin? Ilyenkor már nem szokták mérni, tehát nem írják külön a leletben.
Jó lett volna, ha van valaki aki mondja Neked a teszteket, de most már sajnos lemaradtál róla.
Ha UH-on lett volna komoly elváltozás azt a dokinak kötelessége mondania ill. továbbküldeni Téged.
Most már ne aggódj. Fizikálisan rendben van, a többi meg szülés után derül ki. Azért az a valószínűbb, hogy egészséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!