Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kimaradt a 12. heti uh. Nagy baj?

Kimaradt a 12. heti uh. Nagy baj?

Figyelt kérdés

sziasztok!

28 hetes vagyok most azonban a 12.heti uh kimaradt (külföldön tartózkodás miatt csak a 14.héten mentem uh-ra) , igy tarkoredőt nem mérték. A 20.heti genetikai uh-n pedig az orrcsont hosszát szintén nem mérték le. Vagy mérték csak a leleten nincs rajta?! Ha lett volna valami baj vagy rendellenesseg akkor azt látták volna a 20.heti uh-n? Azóta nem voltam uh-n két hét múlva megyek.

Egyébként minden vizsgálatom rendben van. (vervetelek stb)

Egy kicsit aggodom emiatt , hogy a 12.heti kimaradt :/

Köszi a válaszokat előre is :)

2015. márc. 13. 13:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát őszinte leszek. Reméljük egészséges lesz a babád. De a 12 hetes uh genetikai vizsgálat és down kor szűrésre való. Ez magában sem elég, ezért csinálnak kombinált tesztet és társait. Mind ezek hiányában van egy kis kockázat hogy beteg babád születhet de reméljük a legjobbakat.
2015. márc. 13. 13:48
 2/10 anonim ***** válasza:
A 12. hetit pont a down kór miatt találták ki szerintem, akkor lehet a legjobban lemérni, megállapítani a gyanut. A 14. héten még pont jó lett volna a teszt elvégzése, nem mondták hogy meg kéne csináltatni?
2015. márc. 13. 14:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát elég fontos vizsgálatról maradtál le! Mint írták előttem is a down kórt szűrik ilyenkor, plusz később is ehhez a méretekhez képest nézik, hogy arányosan fejlődik-e a baba! a 18. hetit semmiképp se hagyd ki! Az is nagyon fontos!
2015. márc. 13. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát mivel már 28 hetes a 18. heti alapból kilőve,de írta,hogy a 20. héten volt.
2015. márc. 13. 15:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Ahol nem mérték az orrcsont hosszt.. Lehet azért amiért nem nézték a tarkóredőt 14 hetesen...
2015. márc. 13. 15:12
 6/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy fontos vizsgalat lett volna de nem birtam megoldani , hogy elmenjek... :( A tesztet meg nekem nem is mondták. :/ Remélem nincs semmi baj vele. Ha lenne azt a 20. hetin nem látták volna?
2015. márc. 13. 15:25
 7/10 A kérdező kommentje:
voltam 4D-n is
2015. márc. 13. 15:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Látták volna,bár tény,hogy nem túl jó,hogy kihagytad.
2015. márc. 13. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:

A 12. hetin tarkóredőt mérnek, ami nagyjából ad információt arról, hogy lehet-e beteg a baba. Ha nagyon nagy, az azt jelenti, hogy ödémás, vagyis vizes. Ilyenkor azonban az egész test is vizes szokott lenni. Ha csak kicsit nagy az gyakorlatilag csak egyetlen gyanújel. Ha e mellé nincs orra akkor már valószínűsíthető, hogy beteg. Önmagában a kis orrcsont is jelentheti azt, hogy piszénpisze kis babád lesz. Egyébként azt is nézik, hogy minden szerve kifejlődött-e... azonban az UH NEM szűr Down kórra önmagában.

Honnan tudod, hogy nem nézték az orrát a 20. hetin? Ilyenkor már nem szokták mérni, tehát nem írják külön a leletben.

Jó lett volna, ha van valaki aki mondja Neked a teszteket, de most már sajnos lemaradtál róla.

Ha UH-on lett volna komoly elváltozás azt a dokinak kötelessége mondania ill. továbbküldeni Téged.

Most már ne aggódj. Fizikálisan rendben van, a többi meg szülés után derül ki. Azért az a valószínűbb, hogy egészséges lesz.

2015. márc. 13. 22:20
 10/10 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat :)
2015. márc. 14. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!