Miért jelent nagy rizikót a terhesség alatti hízás? Mi van akkor ha már valaki eleve túlsúllyal lesz várandós?
11. vagyok.
Eszméletlen ez az ide-oda küldözgetés.. ráadásul terhesen :(
No kicsit utánaolvastam. Tehát: A progeszteron szint emelkedik. A progeszteron (is?) felel azért, hogy a szervezetünk mennyi vizet tart vissza. Tehát ha kevés a progeszteron gyorsabban ürül ki a víz, ha sok akkor megtartja a szervezet. Tehát a kismamák jó része nem zsírosodik, hanem vizesedik (ödémás lábak pl.) Ha sok a víz az ereinkben akkor kinyomják magukból a szövetekbe, azokat károsítja.
Ezen kívül:
- terhességi toxémia (vizenyősség, magas vérnyomás, fehérjevizelés)esélyét növeli
- mint fent írtam: az anya egész testében vizesedés lehet, tehát a visszeresség esélyét növeli. Azt érdemes tudni, hogy ha egy ér egyszer tönkremegy soha nem lesz már az "igazi".
- a gyermek születési súlyát növelheti. Ez a szülést komplikáltabbá teheti: hüvelyrepedések, elakadások, növeli a császármetszések számát.
Kísérletek szerint az ilyen babák hajlamosabbak lesznek az elhízásra.
- szülés után a babára fogsz figyelni, magadra -legtöbb esetben- kevésbé és nehezebben adod le a fölösleges kilókat (ráadásul a szülés utáni hónapokban nem is szabad fogyózni).
Nézd, én 50 kg-mal kezdtem a terhességet, 59-cel mentem szülni.
Viszont a 24. héten nem lett jó a cukorterhelésem, így diétáznom kellett. Se előtte, se utána nem voltam cukros, terhesség alatt jött csak ki - meg idős koromban fog.
Ha nem diétázom, akkor a túlzott inzulinkibocsátás gyakorlatilag felfújja a babát, úgy hat rá, mint a szteroid. A szervei nagy méretűek, de éretlenek lesznek.
Túlsúly esetén pedig az anyára nézve is rizikós a dolog. Minden, túlsúllyal összefüggő kockázat hatványozottan van jelen terhesség alatt. Egyszerűen túlterheli a szervezetet.
Érdemes a szénhidrát diétát bevezetni és tartani, mert éhezés nélkül nagyon szépen karban tartja a súlyt.
Gondolom a terhességtől eltekintve te se ennyi kg szeretnél lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!