Miért jelent nagy rizikót a terhesség alatti hízás? Mi van akkor ha már valaki eleve túlsúllyal lesz várandós?
Több dolog van:
Vércukor szint miatt. A hirtelen ugrás, az ingadozás összezavarja a szervezetet, ezért rosszabb mint amikor valaki eleve kövéren indul.
Vérnyomásra, érrendszerre is elég rosszul hat, ami a vérellátás miatt lehet kellemetlen.
Ezen kívül a sok zsírszövet nem segíti elő a baba megszületését, kitolását. (Császárral meg csak 3x lehet szülni).
A pajzsmirígyről most ne beszéljük, mert viszonylag ritka hogy a miatt hízik valaki épp a terhesség idején.
A meghurcolás az, amikor ide-oda küldözgetnek rendszer nélkül. Az orvos küld a védőnőhöz, az meg nem tud mit tenni a szükséges dokumentum hiányában, így visszaküld az orvoshoz... De ezt már leírtam.
A nőgyógyászat azt mondja, hogy majd a labor adja ki a leletem, a laborban meg közlik velem, hogy a nőgyógyászatra küldik...
Ilyen apróságok a meghurcolás. Azzal nincs bajom természetesen, ha foglalkoznak velem.
Ohh, hogy valamilyen vérvétel leletét rossz helyre küldik? Az nem a túlsúlyod miatt van, sajna a rendszer hibája. Nekem anno az AFP-eredményemet (akkor még kötelező volt) keverték el. Nálunk automatikusan a kórházba került, a második genetikai UH időpontjában már ott volt az UH-helyiségben. Csak az enyém nem, mert valamilyen bűvös oknál fogva nem került be a nevem az előjegyzési naplóba... Kerestem a leletet a védőnőnél, a nőgyógyásznál, senki nem tudott róla. Annyit tudtak mondani, menjek be a laborba az SZTK-ba, ott tudnak másolatot nyomtatni a leletről. Tudtak is, simán rákerestek a számítógépen, kinyomtatták és kész, de ezért a pár mozdulatsorért nekem komoly szókarate-meccset kellet vívnom az abszolút nem segítőkész nővel, aki ott ült a leletkiadó ablaknál. Hiába magyaráztam, hogy mi volt a hiba, és hogy az eredményre szükségem van mihamarabb. Amúgy valamikor két hónap múlva egyszer csak kipostázták a védőnőmnek az eredeti eredményt. Hogy addig hol volt... Gondolom, valahol a kórházi kartonozóban heverészett.
Lehet, hogy téged extra vérvételre vagy más vizsgálatra küldtek, lehet, hogy épp a túlsúlyod miatt, de ha nem bírsz dűlőre jutni velük, az nem pár kiló miatt van, hanem azért, mert ilyen rossz a helyzet az egészségügyben.
Ez az egész úgy gáz ahogy van. Nekem már az elég, hogy nőgyógyász elküldött a védőnőhöz, oké. A védőnőm kiadja a beutalókat de minden vacakkal a háziorvoshoz küld, hogy pecsételje le. Mert a védőnő csak a lapot adja meg kitölti. Azaz eddig szaladgáltam annyit a két orvos meg a védőnő között, hogy fele sok. Másnak meg nem is kell a háziorvoshoz járnia, nem tudom miért nem lehet egységesíteni ezt az egészet.
Kérdésedre korábban válaszoltam nem tudom hanyadikként, hozzátenném, hogy valójában minden embernek aki pl magas vérnyomással küzd azt mondják hogy fogyókúrázzon. Szóval 100% hogy van a két dolognak köze egymáshoz, akinek nem volt a válasz hasznos utána is nézhet akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!