Ket kerdesem lenne: baba sulya es hogy ilyenkor is befordulhat-e?
27+4 naposan a babam becsult sulya 1170 g. Ket het alatt 300 g-ot hizott. Ez sok ennyi idosen vagy normalis? Doki szerint szep sulyban van. Lehet korai ilyet kerdezni, hisz becsult suly csak, de mekkora sullyal szulethet ha kihuzzuk a 40. hetig?
Fekvesre vagyok itelve es a babam farfekveses/medencevegu. Vegig ebben a pozban volt, minden uh-on. Nem is fordult maskeppen sem, mert mindig lent erzem a rugasat. Mivel egesz nap fekudnom kell, ezert ha akarna a babam, be tudna fordulni? Mivel nem huzza lefelele a gravitacio (most lehet hulyeseget irtam).
Nalatok hogy voltak ezek a dolgok? Mekkora sulyu volt a babatok ezen a heten es mekkoraval szuletett? Be tudott fordulni?
Szerintem még van ideje befordulni. Az is lehet, hogy már párszor átfordult, csak még van helye vándorolni, aztán egyszercsak majd úgy marad, ahogy kell.
Nekem a 28. héten nézték, akkor 1240g volt, 3800g-ra tippelték akkor, de kicsit jobban belehúzott. 5kg felett született és 62cm-rel.
Megnéztem a grafikont, amit nekem adtak anno, az szerint az 1100g kb az átlag, teljesen normális súlyban vagytok, de tényleg bármekkorát nőhet még.
Koszonom h irtatok! :)
Akkor valoban jo "tartomanyban" van a pici sulya. :)
Az nem semmi, 5kg feletti baba.. :O Szeep! :) Ebbol is latszik h sulybecsles, es csak "tippelnek". Kivancsi leszek h mekkora lesz ket het mulva, mert akkor megint mennem kell majd ellenorzesre. Gondolom most tobbet hiznak mar.
Az én babámat a 25. héten becsülték 1070 g-ra. Akkor azt mondta a doki, hogy ha ilyen ütemben hízik tovább akkor borítékolható, hogy 4 kg felett lesz a születési súlya. (Meg is ijedtem, rögtön abbahagytam a terhességi vitamint.)
Végül a 39. héten született 3490 g-mal. Nekem a 20. héttől keresztben feküdt, és nem is tudott befordulni már mert olyan szorosan a nyakára tekerte a köldökzsinórt, hogy nem tudott mozdulni már egy centit sem lefelé, de a barátnőmnek pl. a 35. héten fordult be a babája fejvégűnek.
Érdekességképpen itt meg tudod nézni a mért adadok alapján a babád súlyát - ha nem is töltöd ki mindet. Angol, de attól ki lehet találni, melyik az AC, HC vagy a BPD érték.
Ha kitöltötted, akkor calculate all és az első érték a babád súlya lesz a legvalószínűbb számításban, a többi pedig a határok, egyéb statisztikai adatok, illetve több féle számításon alapuló súlykalkulációk is vannak lentebb, kb. 8 féle is az adott korra.
Grafikont nem találtam, de ez még jobb, mint az én pici grafikonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!