Mikor mondjam el a főnökömnek, hogy babát várok?
Kb. 6 hetes váranandós vagyok. Orvoshoz majd márc 9-én tudom csak menni. Több mint egy éve dolgozok ezen a helyen, de a gond hogy csak október 1-gyel vettek fel státuszba. Nagyon nehezen tudtak felvenni, és ezért félek, hogy a főnököm hogy reagál majd ha elmondom babát várok. Azt se tudom, hogy kéne ezt közölnöm. Segítsetek kérlek. Ügyfélszolgálaton dolgozok és nagyon sok beteg emberrrel kerül kontaktusba a munka miatt, féltem is a babát.
Bocsi, hogy hosszú lett. Köszi előre is a válaszokat.
Teljesen mindegy, hogy reagál a főnököd, nem rúghat ki.
Mindegy, mikor jelented be, mert már most is védett vagy, nem kell ahhoz közölnöd vele a terhességet.
Viszont ha jól számolom, te október 1 előtt fogsz szülni, ugye?
Előtte volt munkád? Mert akkor nem leszel jogosult csedre, gyedre
1-es vagyok.
Akkor semmi gond, kapsz majd csed-et, gyedet, mert meglesz a 365 biztosított napod.
Én úgy tudom, hogy az új munka törvénykönyv szerint csak akkor védett a kismama, ha nem próbaidős és közli a terhesség tényét a munkáltatóval. Szóval, javaslom, hogy minél előbb tedd meg.
Azt nem értem, hogy az mit jelent, hogy okt 1-én vettek fel státuszba. Próbaidős vagy még? Ha igen, akkor hallgass mélyen, de ahogy számolok, március végén a próbaidőnek is vége, ha fél évet írtak bele. Előtte bejelentett voltál? Vagy milyen jogviszonnyal dolgoztál?
Mar nem kell bejelenteni a terhesseget anelkul is vedett a kismama.. azt a bejelentos torvenyt az alkotmanybirosag eltoroltette mert jogellenes..
ugyhogy mar a fogantatas pillanatatol vedett visszamenolegesen a kismama!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!