26 Éves vagyok terhes lettem gyógyszer melett és nem akarom megtartani. Volt már egy abortuszom de azt egézségügyi okobol muszály volt. Nem érzem magam képesnek erre hogy feneveljek egy gyereket. A második abortuszt is tágítással csinálják?
Én is úgy tudom, hogy tágítással végzik. Nagyon meg tudlak érteni, hogy nem kockáztatsz azzal, hogy valószínűleg beteg babád születne. Üzenem azoknak, akik gyilkosságnak vélik az ilyen okból elkövetett abortuszt, hogy tegyék össze a két kezüket, hogy nem volt még hasonló problémájuk. Elmondanám, hogy nekünk tavaly tervezett babánk született, mindent megtettem, hogy egészséges legyen (magzatvédő vitamint, már két hónappal teherbeesés előtt szedtem, vegyes étrend, gyümölcs, zöldség), de 35 hetesen császárral kellett világrahoznom olyan beteg babát, akinek élettel összeegyeztethetetlen kromoszómarendellenessége volt, és pontosan 16 napig élhetett. Egy naposan műtötték és inkubátorban volt az egy kilós picibaba. Amit akkor átéltünk a párommal, azt nem kívánom senkinek, és még el is kellett temetni. Szóval, ha esetleg 12 hetesen észrevették volna az orvosok, hogy baj van, abortusz mellett döntök! Ezt csak azért meséltem el, hogy aki ilyen válaszokat ad, először gondolkodjon el azon, hogy ha nem tudja milyen egy ilyen tragédiát átélni, akkor inkább tartsa meg a véleményét magának.
Neked kérdező pedig azt üzenem, hogy sok kitartást kívánok és remélem egyszer majd egészséges kisbabának adsz életet!
Minden jót kívánok!
Én is asztmás vagyok,elég kemény szteroidokat kell szednem,mégis két,egészséges,gyönyörű gyermeket szültem!!!
Másik dolog:A kérdező az abortuszról kérdez,de utána kontráz,és arról kérdez,hogy 2 abortusz után lehet-e még gyereke ha beállított kezelés alatt fog állni.
Nem értem az egészet:most nincs beállítva az asztmája?
Ezt ne mondja senki,mert igenis tuti valamire beállították.Úgyhogy nem a betegsége a gond a kérdezőnek,szerintem másért akarja elvetetni ezt a babát.
Amúgy soha semmi problémám nem volt így asztmásan a terhességeim alatt,pedíg volt,hogy fulladtam,de a babákkal semmi baj nem volt.
Kérdező,leírod milyen gyógyszereket szedsz?
Az asztmás anyuka vagyok.
Kedves 71%-os válaszoló!
Pont azért kérdezem,hogy mire van beállítva a kérdező,mert olvastam,hogy az első babának nem volt szívhangja,amire a kérdező azt írta,hogy valószínüleg a gyógyszerektől.
A gyógyszerekre vagyok kíváncsi csak,milyen asztma elleni szer okozhat ilyet?
2. Ha asztmás,a tüdőgondozóban nem csak akkor van ellenőrzés alatt ha terhes hanem mindíg.
És ha tudja a doki,hogy terhes az illető,akkor azt is tudja hogyan kombinálja a gyógyszereit a baba érdekében.
Ha beteg a baba, akkor meg tudlak érteni, de a kérdésedben azt írod, hogy az első volt beteg, de most nem érzed magad képesnek arra, hogy felnevelj egy gyereket: "Volt már egy abortuszom de azt egézségügyi okobol muszály volt. Nem érzem magam képesnek erre hogy feneveljek egy gyereket."
Lehet, hogy én vagyok hülye, de itt szó nem volt arról, hogy most is valami baja lenne a csöppségnek, itt csak egyszerűen az érződik, hogy "én most ezt nem akarom". Attól, hogy gyógyszer mellett estél teherbe /ami megint csak azt erősíti, hogy ez egy nemkívánt terhesség, amitől meg szeretnél szabadulni/ az még nem jelenti azt, hogy az a pici beteg lenne... ezt a dokik meg tudják mondani, és akkor azt is elmondják, hogy milyen lehetőségek vannak és azoknak mi a menete. Én senkit nem akarok bántani, és ha tényleg baj van, akkor megértelek és nagyon sajnállak, de amiket írtál, abból az jön le, hogy te csak magadra gondolsz és az miatt nem akarod ezt a babát."nem akarom megtartani. Volt már egy abortuszom de azt egézségügyi okobol muszály volt." Szóval ezt most nem lenne muszáj....
"Még annyi kérdésem lenne,hogy ha akarok pici babát és rendes felügyelet melett teszem ezt akkor lehet még?vagy a 2 abortusz miatt ez már meghiúsul,félek töle,mert a későbbiekben én is mint minden nő szeretne egy porontyot:("
Igen, lehet. Egyik ismerősömnek (nem a barátom...) tizenévesen volt vagy 5 abortusza, és most, felnőttként van két lánya.
Persze jár kockázattal az abortusz, de nem mindenkinél lesz később probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!