Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Átlag mennyit hízik a kismama...

Átlag mennyit hízik a kismama a 8-9. hétig? Vagy az az egészséges ha nem hízik?

Figyelt kérdés
2008. aug. 23. 21:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

12. hétig nem kellene hízni?

Én addigra 8 kg-ot híztam, és akkor mi van!

3 műszakos munkából estem ki, veszélyeztetett terhesség miatt, azt mondták akkor marad meg a babám, ha max pisilni, fürdeni járok ki, a kaját is ágyba kaptam, anyáékhoz költöztünk, 10 évig dohányoztam akkor raktam le.

Számtalan oka lehet a hirtelen elhízásnak!

Ez még mind semmi, mire a szervezetem kihízta magát a cigi letétele és a fekvés miatt, most jött a nagyon nagy vizesedés, úgyh szépen haladok a 25 kg plussza felé!

Ez van. És nem szúrt le senki, mert ezekkel tisztában voltak, mellesleg a dokim is és a védőnőm is azt mondta hogy a cigi miatt és a fekvés miatt biztos maradni fog sok rajtam, de a rengeteg víz a szülés után le fog menni, tehát olyan 15 kg biztos marad rajtam! Barátnőmmel egyszerre letttünk babásak ő 7 kg-ot hízott, de ő nem rakta le a cigit és 8.hónapos koráig dolgozott! Míg én azt sem tudtam melyik oldalamra feküdjek, mert már a fekvéstől mindenem fáj!

37. hetes pocis

2008. aug. 24. 08:56
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

Korábbi (kétszeres) válaszoló vagyok.

Az utolsó válaszolóval egyet értek: nem minden fekete és fehér, nem lehet általánosságokban nyilatkozni egy terhességről és az az alatti súlygyarapodásról, mert két terhesség között alapvető különbségek lehetnek, ugyanúgy a körülményekben, mint az ő esetében, de akár a várandós nő szervezetétől, anyagcseréjétől, tápanyaglebontásától és a testének a terhességhez való reakciójától is rengeteg függ. Rám is hasonlóan jöttek kilók az első trimeszterben, összesen ötöt szedtem fel, pedig hivatalosan nem kellett volna. Nagykönyv szerint nem. Persze nagykönyv szerint a placentámnak sem kellett volna leválnia félig és emiatt nem kellett volna öt hetet ágyban feküdnöm. Meg ha baba előtt fél évvel leraktam volna a cigit, akkor azzal sem akkor kellett volna szenvednem (bár akkor valószínűleg baba előtt fél évvel híztam volna annyit miatta).

Ne haragudj kedves kérdező, de az jött le számomra a szavaidból, hogy elítéled azt, hogy az ismerősöd "kigömbölyödött" és hogy ezáltal akkora hasa van, mint egy "18-20 hetesnek" (amit egyébként kétlek, mert ha előtte nem volt pocakja, akkor annyit nem nőhetett ennyi idő alatt) és hogy kiemelni szeretnéd, hogy ő már "5-6 kilót minimum hízott", míg te 1-2 kilót inkább fogytál "hála égnek" és ezáltal nem kell pluszt "cipelned" (mint más szerencsétlen halandónak). Azért nem másolok be több részt, ami alapján a következtetésemet levontam, mert semmi értelme (főleg, ha esetleg tévedtem), csak nyomogathatnám a Ctrl+C-ket és Ctrl+V-ket. Ha te nem annak szántad, akkor kérem elnézésedet esedezve, nagy odaadással és elmorzsolok egy könnycseppet szégyenemben. Most még a kezemre is rácsaptam, amiért ki mertem forgatni az irományodat.

(Hoppá, most nézem csak: holnapra egyel esni fog a százalékom.)

2008. aug. 24. 09:36
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Sziasztok!Én is érzek némi iróniát a kérdező szavai mögött...!Nem is értem miért foglalkoztat mindenkit ennyire ez a terhesség alatti súlygyarapodás.Őszintén..egy kicsit dühít,mikor hasonló,butuska kérdéseket olvasok...Mindenki más genetikával,adottságokkal van ellátva- már a csapból is ez folyik és nem látom értelmét hasonlítgatni egyik pocakost a másikkal.Most töltöttem a 20. hetet,pontosan tudom,hogy hurkásodom..de nem állok a digimérlegen,hogy most 20 grammot vagy 25-öt híztam...és nem is érdekel.Most kizárólag a picivel kellene foglalkoznia minden kismamának!! (na nem arra gondoltam,hogy ész nélkül tömjük a soksok kalóriát nem törődve az egészségünkkel...)Jajj ,szóval így vagy úgy,de kívánom minden kismamának és babájának,hogy boldog és egészséges legyen,mert az legfőbb!A kérdezőnek pedig még annyit,hogy felesleges hasonlítgatni.....és még annyi minden vár rá,ami sokkal fontosabb lehet.
2008. aug. 24. 12:42
 14/21 anonim ***** válasza:

Egyet ertek az utolso hazza szoloval.Sajnos nagyon sokan csak a sujukkal vannak elfoglalva....ahelyett h kielveznek a terhesseg minden pillanatat...

Nallam az a helyzet hogy a baratnommel napra pontosan 1 idos terhesek vagyunk...mi nagyon akartuk....de mig ok gondolkodtak rajta nekik is ossze jott(nekik a 2. nekunk az elso baba)...Sulyban is hasonlok voltunk,viszont en irigykedve neztem h az o pocija milyen edesen latszik es no....es hizik annak ellenere h amit megevett azt rogton kipakolta....en meg 1x sem hanytam....

....aggaszto volt,honaprol honapra kivarni a dokit,h megnyugtasson hogy egeszseges es gyonyoruen no a baba....en mindig azert aggodtam h nehogy bajlegyen....hiszen enrajtam a 20. hetig semmi nem latszott es annak ellenere h volt hogy ejjel fel 12kor is kajaltam valamit mert megeheztunk...1 dkg dem rakodott ram es a pocim sem latszott....mikozben a baratnom naprol napra edesebb pocival setalt...

Most leszunk 25 hetesek es en 67 kg vagyok (65 kg -rol kezdtem)...o meg 75....

>de mint az elottem szolok irjak,mindenkinek maskepp reagal a szervezete,es mas ritmusban munkodik mar eleve.

Attol senki sem lesz jobb vagy rosszabb kismama vagy anyuka majd ,amiert o ra tobb kg ragadt mint masra...

2008. aug. 24. 15:13
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem értem hogy egy egyszerű kérdésre miért kell letámadni az embert mikor arra irányult a kérdésem hogy kell-e hízni vagy sem! Nem tudom más miért csinál ebből ekkora lecseszést, hogy meg mertem kérdezni. Egyátalán nem volt semmilyen rosszindulat a kérdésben, sőt örülök hogy a kolléganőmmel együtt fogunk babázni meg vásárolni és sorolhatnám. De ahogy látom másnál eléggé tombolnak a hormonok. Csak nem itt kéne kiélni a rosszindulatú gondolatokat és kiforgatni más szavát. De ha ezzel segítettem a gőz kiengedni ami a hormonok miatt van, akkor egészségedre! De jobb lenne ha csak akkor válaszolnál a kérdésekre ha tudsz NORMÁLIS HANGNEMBEN IS megszólalni!

Amúgy meg nem arra irányult az egész hogy összehasonlítgassam a két terhességet, mivel tisztában vagyok azzal hogy minden terhesség más, még egy személynél is más az első és a második gyerekkel is a terhesség.

2008. aug. 24. 16:45
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem tök normális,hogy még nem híztál !

Én a 31.dik hétbe vagyok és eddig 5kg-ot híztam...

2008. aug. 24. 17:09
 17/21 anonim ***** válasza:
56%

Mi számít normális hangnemnek drága kedves kérdező? Az én esetemben ez a legőszintébb és legnormálisabb hangnem, mit veled szemben megüthettem. Kompromisszum, kedvesem. Ez a hosszú élet titka.

A hormonok tombolásához annyit hozzátennék, hogy ennél reálisabban, összefogottabban és megfontoltabban fogalmazni nem is igazán lehet, mint ahogy én tettem korábban, teszem most és még fogom is jó sokáig, ha Isten segít, ez az én stílusom, csak a hangomat és a hangsúlyt nem tudom hozzá átadni sajnos e virtuális közegben.

(Itt inkább a Caps lock billentyű használata melletti gépelést tekintik hangsúly felemelésnek. Jó pap holtig tanul!)

További kellemes babavárást mind a kettőtöknek, a munkatársadat külön üdvözlöm és esetleg mutasd meg neki ezen oldal linkjét.

2008. aug. 24. 17:16
 18/21 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem se kéne így leteremteni a kérdezőt, semmi olyat nem írt hogy most ő összehasonlítgatja magát mással. Mivel ez az első terhessége, ezért gondolom kíváncsi hogy minek hogy kéne lennie. Nyilván tudja hogy minden ember más, de az sem lenne normális ha most ő is elkezdene hízni és felszedne +10 kilót azért mert most megköveztétek. Szerintem a legjobb ha nem engedi el magát az ember tudván hogy úgyis megtehetem mert terhes vagyok, mert utána sokkal nehezebb leadni.

Jól teszed ha figyelsz magadra, és csak egészségesen eszel. Az a legfontosabb. És nyilván a kérdező NEM AZÉRT ÍRTA A KÉRDÉST mert konkrétan AZ ÉRDEKLI hogy KI HÁNY dekát HÍZOTT és ő is mennyit vagy mennyit nem, HANEM AZ HOGY MI A LEGJOBB A BABÁNAK. HA HÍZOL VAGY HA NEM.

Boldog babavárást Kívánok! :)

2008. aug. 24. 17:20
 19/21 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem is tök gáz hogy egyesek így ki tudják forgatni mások szavait!!!!! Szerintem semmi rosszindulat nem volt a kérdésében.

A védőnő majd úgyis fogja mondani neki hogy nem kéne többet hízni.

2008. aug. 24. 17:26
 20/21 anonim ***** válasza:
32%

Au utolsó elötti elötti kérdezőnek írnám, hogy pont az ahogy írod ez a "kedves, drága...." megszólítás és egyebek az amire még az én hátamon is feláll a szőr. Szerintem is baromira felfújtad a dolgot és nem úgy értelmezted a kérdést. A kolléganőjének meg nem értem hogy miért is mutassa meg ezt az oldalt. Illetve ha én lennék a kolléganője akkor most röhögnék rajtad. Nyilván már erről is beszélgettek. Szóval ha ezzel arra akartál célozni hogy ha a kolléganője meglátja milyen ciki lesz a kérdezőnek, szerintem nagyot tévedsz! Inkább neked lesz ciki!

Kérdező kérdésére a válaszom:

Szerintem most még mindkettőtök helyzete normális, de ha tovább hízna akkor hívd fel a figyelmét rá. Nagyon boldog babavárást Nektek!

2008. aug. 24. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!