Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor fogtátok fel, hogy...

Mikor fogtátok fel, hogy babátok lesz?

Figyelt kérdés

Mi már 8 hónapja próbálkozunk a babával, és hihetetlen, de most összejött!

Van több pozi tesztünk, és vettünk egy clearblue digitálisat, ami kiírta hogy 2-3 hete fogant, azaz 4-5 hetes terhes vagyok.

Reggel néha émelygek, de más egyenlőre reggel nincs. Délután 3-4 fele egyszer csak nagyon nagyon elfáradok,általába kell kell feküdnöm, és szoktam aludni is egy fél órácskát.. nagyon hulla vagyok.

Eddig volt estefelé egy ilyen mindjárt megjön érzés, de most már 1-2 napja elmúlt, most estefelé eléggé feszül az alhasam, néha inkább óvatosabban kelek fel, és ülök le,mert érzékeny. Ez ugye normális?

De nem fogtuk szerintem még fel a párommal, hogy babánk lesz...

Még dokinál nem voltam, csak 2 hét múlva megyek.

Ki mikor fogta fel? ahogy lett egy pozi tesztje? vagy mikor doki is alátámasztotta? vagy az első ultrahangon? Mikor? :D

2015. febr. 23. 08:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
C-vitaminnal óvatosan! Nagy dózisban (több ezer) növeli a vetélés kockázatát.
2015. febr. 23. 10:01
 12/19 A kérdező kommentje:

ez a c vitamin, amit szedek, ez egy szem, 0,31 g-os, legalábbis ez van ráírva.

Ez sok lehet?

Igaz, nem minden nap szedem, inkább olyan minden másnap,most hogy megfáztam ( télen, ősszel, én mindig szoktam szedni)

2015. febr. 23. 10:10
 13/19 anonim ***** válasza:

C vitamint tényleg hagyd inkább, nekem azt mondták a patikában, hogy nem ajánlott terheseknek így direkt bevinni. Igyál mézes citromos teát, nekem az segített, mikor megfáztam 16 hetesen. De nyugi, abból, hogy eddig vettél be, nem lesz baj.

A kérdésedre: én csütörtökön leszek 20 hetes, de néha még mindig vannak pillanatok, mikor hihetetlen az egész :) Pedig már van csini pocakom, mozog a kislányom, egy-két ruhácskát már vettünk is neki.

Az első trimeszterben nagyon nem mertük beleélni magunkat, mert volt már egy 9 hetes missed ab-unk, úgyhogy a 12 hetes UH-ig minden alkalommal úgy mentünk dokihoz, mintha kivégzőosztag elé állnánk. Igaz, eléggé terhesnek éreztem magam, mert folyton szarul voltam és hánytam. A 12 hetes UH után viszont nagyon megkönnyebbültünk, mi azóta tudunk örülni neki. Mióta 14 hetesen abbamaradtak a rosszullétek, már élvezni is sikerül a terhességet. 16 hetesen tudtuk meg 4D-n, hogy kislány, attól megint egy fokkal valóságosabb lett. Szóval így folyamatosan lesz egyre hihetőbb, minden mérföldkőnél (12 hét, pocaknövekedés, neme megtudása, első mozgásérzékelés) mindig egy kicsit valóságosabb :)

2015. febr. 23. 11:25
 14/19 anonim ***** válasza:

Először halvány pozit teszteltem, akkor nem fogtam fel. Utána nem jött meg és egyértelmű pozi lett a második teszt. Nagyjából fel tudtam fogni de inkább mikor 6 hetesen eljutottam dokihoz. :)

C-vitamin.. Influenza járvány van, én 500 mg-ot szedek naponta. Két éve voltam influenzás és napokon keresztül 39 felett volt a lázam. Most inkább nem kérek belőle. Le se tudtam vinni 39 alá. Eredetileg beres cseppet is szedtem de azt már most nem merem a terhesvitamin mellé, van benne elég vas..

2015. febr. 23. 11:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Én akkor fogtam fel "bár nem teljesen" mikor 8 hetesen elmentem nőgyógyászhoz és már volt szívhangja, de úgy igazán mikor már el is hittem,hogy tényleg babám van az a 12.heti UH-on volt:) Na onnantól kezdve már minden más volt:)

10 hetes babuci anyukája.

2015. febr. 23. 11:33
 16/19 anonim ***** válasza:
C-vitamin vízben oldódó vitamin. Ha túl lehetne adagolni akkor szerintetek mondanák nekünk hogy együnk zöldséget gyümölccsel? Bocs de szerintem fel van fújva ez a dolog. Eleve C-vitaminbol is több kell ilyenkor. 500 mg pedig csak használni tud. És ha mégsem kell a szervezetnek akkor egyszerűen kipisili a felesleget.
2015. febr. 23. 11:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Ja, vízben oldódó, ami azt is jelenti, hogy nagy dózisnál jól megterheli a vesédet. Ha arra hajlamos vagy, vesekövet is okozhat.

Kutatások alapján pedig megadózisban veszélyes a magzatra. Főleg az elején.

Angol nyelvű szakirodalom szerint egyébként napi 2000 mg a megengedett terhesség alatt (de ebben már benne van az is, amit az ételekből visz be az ember).

2015. febr. 23. 18:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Az más. De egy 500 mg-os c-vitamin bogyó ami ki tudja milyen arányban szívódik fel főleg télen nem fog ártani. En biztos de sztem még egy páran ilyenkor hatalmas mennyiségű c vitamint természetes uton nem fogasztanak. Én reggel vagy délelőtt pl eszek kivit de abban sincs annyi, hogy a bogyoval elérje akar az ezer milit. Nemhogy kettőt..
2015. febr. 23. 19:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekünk az első próbálkozós hónapban összejött a baba, és alig tudtuk felfogni. Utána a 12. hétig nagy volt az izgalom, nem mertük még beleélni magunkat. Viszont a férjemnek pont a 12 hetes UH-n vált valóságossá - ahogy mini-emberként ficánkolt, tornászott, rugdosott :)

Nekem lassan lesz egyre igazibb a dolog - nagyon várom az eleje óta, és jönnek folyamatosan a mérföldkövek: bejelentés a családnak (13. hét), a következő genetikai UH (18. hét), az első mozgások (20-21. hét), már apa is érzi a rugdosást (kb 23-24. hét), aztán az első bútorok, babakocsi (30. hét)...

Most 33 hetes vagyok, és most tartok ott, hogy nagyon várom a "kész" babámat pár hét múlva, ugyanakkor egyre erősebb az izgalom is mindkettőnkben, hogy jól csináljuk-e majd, milyen lesz az új életünk 3asban. Az biztos, hogy nagyon izgalmas az egész!

2015. febr. 24. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!