Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire számíthatok a genetikai...

Mire számíthatok a genetikai tanácsadáson ezek után? Kissé félek?

Figyelt kérdés
Volt már valaki genetikai tanácsadáson magas vagy alacsony AFP miatt?Hétfőn kell mennünk,mert nekem magas lett az AFP(3.11 MoM),de minden más tökéletes,betegség nincs a családban,11 hetesen bevéreztem!Mit vigyek magammal?Igazából az egész tanácsadástól is félek,szét néztem neten,de szeretnék személyes tapasztalatokat olvasni!Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 12. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam tanácsadáson, bár nem rossz eredmény, hanem a korom miatt. Igazán nem egy nagy dolog, nem kell tőle félni. Felvesz a doki egy kérdőívet, rákérdez családi betegségekre, megnézi az eddigi leleteidet, főleg a genetikai uh fontos. Aztán kapsz egy beleegyező nyilatkozatot, amit otthon elolvasol, aláírsz. ezen leírják a vizsgálat menetét, kockázatait..ha úgy döntesz, hogy megcsináltatod a mintavételt, akkor időpontot is kapsz. Akkorra kell visszavinni a nyilatkozatot. egyébként az AFP eredmény önmagában nem jelent biztosat, ezért fontos a genetikai uh is.
2010. febr. 12. 16:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is elkelett menni genetikai tanácsdásra. Az alacsony afp miatt+ 39 éves múltam.Meg a dokim is aztmondta hogy van sokféle teszt ,vizsgálat de ami a legpontosabb eredményt adja az a genetikai. Pesten a Bajcsi kórházban voltam . Ez tulajdonképp csak egy beszélgetés ahol kikérdeznek a te és párod családjáról. Pl: hogy volt-e daganatos megbetegedés a családban. Ne ilyedj meg , ezek rutinkérdések. Aztán elmondták az eljárás mikéntjét: nekem ott a méhlepénymintavételt ajánlották. Aztán csináltak egy ultrahangot. Ennek tudatában te, és a párod döntitek el szeretnétek-e ezt.

Csak javasolhatnak,a döntés a tiétek!

Én akkor megcsináltattam, nem bántam meg.Kiderült megint hogy az afp egy elavult dolog. Szóval a babám makk egésséges, és kislány. Mert ha kéritek azt is megmondják 100%-ra.

Remélem tudtam segíteni!

Éppen ma 39 hetes kismama

2010. febr. 12. 16:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Én is gondolkodtam a mintavételen,de 11 hetesen bevéreztem,lennt tapadt nagyon a méhlepényem és ezek miatt ugye veszélyeztetett terhes vagyok,ezért nem tudom,hogy merjem-e kockáztatni a babám életét,akár fél %-ban is!
2010. febr. 12. 16:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én is voltam genetikán az alacsony afp-ém miatt és nekem azonnal meg is csinálták a mintavételt.Én a 6. hétben véreztem be de ez nam befolyásolta a döntésemet mert nemtudtam volna bizonytalanságba lenni a hátralévő időben.A vizsgálat nem volt vészes,és ha betartod az orvos további utasitásait akkor szerintem mégkisseb az esélye a vetélésnek.Nekem is 100%-ra megmondták hogy fiú és hogy kromoszóma rendelleneséget nem találnak,ugyhogy remélem hogy valóban igy van és áprilisban egy egészsége babát fogok szülni.Remélem tudtam segíteni és megtudod hozni a helyes döntést.
2010. febr. 12. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Első vagyok. Nekem is lent tapadt, bár én nem voltam veszélyeztetett. A kockázat igaz, hogy 1%, de ennél egyik vizsgálat se ad pontosabb eredményt. Én is ott tudtam meg, hogy kislányunk lesz :) Amikor nekem vették a mintát a lepénybolyhokból, 12-en voltunk, senkinek nem volt utána semmi panasza, több ismerősöm is megcsináltatta, náluk se volt probléma :) Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nincs kockázat, de azért jobb biztosat tudni...
2010. febr. 12. 17:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia, én pont egy hete voltam Pesten a SOTE-n genetikain. Az AFP-m alacsony lett (0,47 MoM).

Adatfelvétel. Utána rögtön elküldtek a rossz AFP miatt egy UH-ra, amire várni kellett, de az orvos nagyon alapos volt. Egy sima hasi UH. Utána kis várakozás és vissza a genetikushoz, aki addigra átnézi a papírjaidat, és megnézi az UH eredményt, és véleményt mond.

Nekem minden eredményem jó volt, csak az AFP volt rossz. Csináltattam kombinált tesztet még itthon, annak a leletét is vittem (el is kérték), de az is negatív lett. Az ottani UH is jó lett.

Én 31 vagyok, nálunk a Páromnak van veleszületett kisagyi fejlődési rendellenessége, ezekről beszéltünk a genetikussal. Aki a végén azt mondta, hogy nem javasolja a magzatvíz vételt, mert nagyobb a vetélés kockázata.

Kaptam a végén egy leletet, és ennyi volt.

Olvasnivalót vigyél magaddal, sokan vannak és általában várni kell.

Ne aggódj, nem lesz baj.

( Én sem végeztettem volna el a magzatvízvételt amúgy. )

22 hetes kismama

2010. febr. 12. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!