Mire számíthatok a genetikai tanácsadáson ezek után? Kissé félek?
Nekem is elkelett menni genetikai tanácsdásra. Az alacsony afp miatt+ 39 éves múltam.Meg a dokim is aztmondta hogy van sokféle teszt ,vizsgálat de ami a legpontosabb eredményt adja az a genetikai. Pesten a Bajcsi kórházban voltam . Ez tulajdonképp csak egy beszélgetés ahol kikérdeznek a te és párod családjáról. Pl: hogy volt-e daganatos megbetegedés a családban. Ne ilyedj meg , ezek rutinkérdések. Aztán elmondták az eljárás mikéntjét: nekem ott a méhlepénymintavételt ajánlották. Aztán csináltak egy ultrahangot. Ennek tudatában te, és a párod döntitek el szeretnétek-e ezt.
Csak javasolhatnak,a döntés a tiétek!
Én akkor megcsináltattam, nem bántam meg.Kiderült megint hogy az afp egy elavult dolog. Szóval a babám makk egésséges, és kislány. Mert ha kéritek azt is megmondják 100%-ra.
Remélem tudtam segíteni!
Éppen ma 39 hetes kismama
Szia, én pont egy hete voltam Pesten a SOTE-n genetikain. Az AFP-m alacsony lett (0,47 MoM).
Adatfelvétel. Utána rögtön elküldtek a rossz AFP miatt egy UH-ra, amire várni kellett, de az orvos nagyon alapos volt. Egy sima hasi UH. Utána kis várakozás és vissza a genetikushoz, aki addigra átnézi a papírjaidat, és megnézi az UH eredményt, és véleményt mond.
Nekem minden eredményem jó volt, csak az AFP volt rossz. Csináltattam kombinált tesztet még itthon, annak a leletét is vittem (el is kérték), de az is negatív lett. Az ottani UH is jó lett.
Én 31 vagyok, nálunk a Páromnak van veleszületett kisagyi fejlődési rendellenessége, ezekről beszéltünk a genetikussal. Aki a végén azt mondta, hogy nem javasolja a magzatvíz vételt, mert nagyobb a vetélés kockázata.
Kaptam a végén egy leletet, és ennyi volt.
Olvasnivalót vigyél magaddal, sokan vannak és általában várni kell.
Ne aggódj, nem lesz baj.
( Én sem végeztettem volna el a magzatvízvételt amúgy. )
22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!