Méhszájgyengeséggel ki (nem) hordott terhesség után vállalnál még terhességet?
először megerősítném a méhszájam
olvanék a témában mitől van, mit lehet érte tenni, stb
esetleg életmódválás is kell
csak mert én rettegek a császártól, meg koraszüléstől
De azt nem lehet csak úgy megerősíteni.
Régen varrták, de ma már elavult a módszer, mert ha úgy reagál a szervezet, pont az ellenkező hatást váltja ki: fokozza a koraszülés veszélyét.
Természetesen van újabb módszer is, de ezt az állami szférában még nem fogadták el, magánorvos (külföldön?) biztos megcsinálná - kérdés, hogy jobb-e, na meg csillagászati összeg.
esetleg intimtorna?
habár napi 100 szor minimum megcsinálni nekem nem ment...
de ez valszeg fokozza a vérellátást, renyheség ellen hat
Rendszeresen intimtornáztam, de sajnos így is probléma lett.
Az a baj, hogy sosem tudhatom előre, hogy beválik-e egy adott módszer, tehát mindig csak élesben tesztelődik a siker(telenség). És itt életekről van szó...
Ugyanígy vagyok:
25 hetesen koraszülés következtében elveszítettem a kislányomat. (Az nem méhszájgyengeség miatt volt, hanem felszálló fertőzés miatt.)
Aztán tavaly annyi beavatkozásom volt, annyiszor tágítottak, hogy már nem zár a méhszájam.
Most 14+4 hetes vagyok, és folyamatosan uh-ra járok, ahol ellenőrzi a doki. Nem tudom, milyen különbségek vannak a különböző országok között, de itt ahol élek 1:200 a méhszájvarrás utáni vetélések/koraszülések aránya, szóval nem rossz.
Szia! Teljesen ugyanez a helyzet nálam is. Ugyanezen okból az első terhességemben koraszülés - hála Istennek minden rendben van, másodjára azonban a 20. hétben vége lett mindennek.
Senkinek nem kívánom - magamnak sem - hogy ezt ismét végig kelljen csinálni, ezért iszonyatosan vacillálok, hogy mi legyen. Momentán jegelem a témát és őgy vagyok vele, hogy nem érzem még magam készen.
Nálam is csak a varrás segíthetne az is megelőző jelleggel, utána pedig indul a maratoni fekvés. Erre fel kell készülni, pláne, hogy a kislányom még csak 3 éves múlt.
A laparoszkópiás szerklázst Magyarországon még nem alkalmazzák. Sajnos....
Még nem tudom, hogy mit teszek, de most úgy vagyok vele, hogy inkább az igen - mert most még lehet, de ötven évesen csak azon kesereghetek, hogy elszalasztottam a lehetőséget is - de egyenlőre nekem még időre van szükségem.
Köszönöm a kérdést, tényleg teljesen ugyanez a dilemmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!