Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek mennyire szokott a...

Nektek mennyire szokott a párotok besegíteni a házimunkába terhesség alatt?

Figyelt kérdés
2015. febr. 18. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Várandósság előtt, alatt és azóta is rengeteget segít. Ha épp arra jár és látja, hogy tennivaló van, csinálja. Nincs olyan házimunka, amit nem csinál, mosogat, tereget, mos, pelenkáz, pakol, főz, ami kell. Ha pedig dolgom van és nem vagyok itthon,mindent csinál. Nincsenek egymás felé elvárásaink ezen a téren, senkinek sem külön feladata egyik vagy másik dolog. Elkészítjük, ahogy tudjuk.
2015. febr. 18. 13:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: csak még annyit, hogy nem tetszett nekünk soha az a szó, hogy "besegít". Besegíteni valaki dolgába szokás, ez nem az én dolgom, közös feladatunk, így nem besegít, hanem csinálja ő is, ahogy én is.
2015. febr. 18. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amiben és amikor tud segít.

Ha amúgy valamit nem tudok megcsinálni (vagyis nincs épp kedvem és erőm), akkor simán megkérem, és megcsinálja.

Ez szerencsére nálunk soha nem volt gond. Tudja, és érzi rajtam, hogy nem minden feladat megy már nagy pocakkal olyan nagyon könnyen.

2015. febr. 18. 13:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
terhesség előtt, alatt és után is ugyanúgy kiveszi a részét, mint én.
2015. febr. 18. 14:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A segít szót én se kedvelem, mert kicsit úgy hangzik, mintha az elvárható felett, pluszban teljesítene valaki.

A házimunkát mindig is úgy osztottuk meg, hogy aki jobban ráér, épp több energiát érez magában, az csinál többet. Egy-két nemszeretem dolgot osztottunk szét; én nem szeretek porszívózni, ő nem szeret felmosni. Így én ritkán porszívózok, ő meg ritkán mos fel.

Terhesség alatt, főleg a végén rá hárult több, mert az utolsó két hétben már önmagam trójai falova voltam.

A szülés meg jó komplikáltra sikeredett, hetekig ágyhoz kötött voltam. Akkor a házimunkát teljes egészében és a gyerek ellátását is nagy részben ő csinálta (tápszeres volt, így sokszor ő kelt etetni éjjel, mert én egyedül a mosdóba se tudtam kijutni).

2015. febr. 18. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Nincs olyan amit ne csinált/csinálna meg, wc pucolás, kakis pelus csere bármi. Előtte, alatt és azóta is így van. Mondjuk nekem szuper terhességem volt, észre sem vettem úgyh akkor kevésbé kellett segíteni. Szülés után volt pár hónap amíg jobban elkélt a segítség mert állandóan álmos voltam és nem sok kedvem volt megcsinálni.
2015. febr. 18. 14:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Párom mindig észreveszi ha munka van. Ez így volt terhesség alatt is, és most is. Bármit megcsinál, volt h nem voltam itthon és mikorra hazaértem ki volt takaritva.

szoval ő nem olyan fajta, akinek könyörögni kell h csinálja meg ezt vagy azt. Terhesen nem nagyon kértem meg semmire, szinte mindent megcsináltam, de azért az utolsó hetekben volt, h megkértem húzzon ágyneműt, mert valahogy azt akkor nehezemre esett megcsinálni, kifulladtam mikorra a végére értem :)

2015. febr. 18. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
nálunk úgy megy hogy szívesen megcsinál bármit, de kérnem kell - magától csak 2-3 nap után veszi észre a mosogatnivaló-tornyot (persze ennél előbb szólok ha úgy van :D) lényeg hogy nincs ebből sértődés részéről se hogy "már megint szólt" meg részemről se hogy "már megint szólnom kellett". mondjuk ez nem terhesen is ugyanígy múködik
2015. febr. 18. 15:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk dettó úgy van ahogy a kedves első választadónál. Mindent csinál amikor itthon van. :)
2015. febr. 18. 17:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Enyém mindig is sokat segített, most meg főleg :)
2015. febr. 18. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!