Nektek mennyire szokott a párotok besegíteni a házimunkába terhesség alatt?
Amiben és amikor tud segít.
Ha amúgy valamit nem tudok megcsinálni (vagyis nincs épp kedvem és erőm), akkor simán megkérem, és megcsinálja.
Ez szerencsére nálunk soha nem volt gond. Tudja, és érzi rajtam, hogy nem minden feladat megy már nagy pocakkal olyan nagyon könnyen.
A segít szót én se kedvelem, mert kicsit úgy hangzik, mintha az elvárható felett, pluszban teljesítene valaki.
A házimunkát mindig is úgy osztottuk meg, hogy aki jobban ráér, épp több energiát érez magában, az csinál többet. Egy-két nemszeretem dolgot osztottunk szét; én nem szeretek porszívózni, ő nem szeret felmosni. Így én ritkán porszívózok, ő meg ritkán mos fel.
Terhesség alatt, főleg a végén rá hárult több, mert az utolsó két hétben már önmagam trójai falova voltam.
A szülés meg jó komplikáltra sikeredett, hetekig ágyhoz kötött voltam. Akkor a házimunkát teljes egészében és a gyerek ellátását is nagy részben ő csinálta (tápszeres volt, így sokszor ő kelt etetni éjjel, mert én egyedül a mosdóba se tudtam kijutni).
Párom mindig észreveszi ha munka van. Ez így volt terhesség alatt is, és most is. Bármit megcsinál, volt h nem voltam itthon és mikorra hazaértem ki volt takaritva.
szoval ő nem olyan fajta, akinek könyörögni kell h csinálja meg ezt vagy azt. Terhesen nem nagyon kértem meg semmire, szinte mindent megcsináltam, de azért az utolsó hetekben volt, h megkértem húzzon ágyneműt, mert valahogy azt akkor nehezemre esett megcsinálni, kifulladtam mikorra a végére értem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!