Első babámat várom és 19 hetes kismama vagyok. Miért nem nő a hasam már hetek óta semmit?
Az afp eredményben nem tudok neked segíteni, mert ahol én várom a babámat, ott nem afp-t csinálnak, hanem integrált tesztet. A pocaknövekedésed miatt én nem aggódnék a helyedben, van egy tippem, hogy miért tűnik úgy neked, hogy nem nőtt az elmúlt hetekben. Ahogyan te is írtad, a 13-14 hetes babapocak (mármint az, hogy nagy legyen és a környezet számára is szemmel látható) valóban korai, ugyanis a 12. hét után kezd el felszállni, illetve felfelé nőni a méh a szeméremcsont felé. Tehát 12. hét előtt ami van, az még egyáltalán nem a babapocak, csak a puffadás, a belek, gyomor. Majd az azt követő hetekben már valóban kezdi ennek a helyét átvenni a méh, felfelé tolja a gyomrot is pl, de ennek a növekedésnek sem kell még hihetetlenül láthatónak lennie, mi is észrevettük a párommal ruha nélkül, de ruhában még nem igazán látszott. Nekem a 18. hét után, főleg a 20. héttől indult be a pocakom a növekedésben, de akkor nagyon durván. Most 26 hetes vagyok és tényleg hétről-hétre szemmel látható a növekedés. A te esetedben én arra gondolok, hogy a 13-14. hét környékén még nagyrészt puffadás volt az, amit látszott, majd valószínűleg az apránként megszűnt (a legtöbbször csak a terhesség első trimeszterében jellemző) és azt a helyet, amit addig a belek és a bennük lévő gázok foglaltak el szépen átvette a méhed. Tehát átrendeződtek bent a dolgok. A babád szerintem növöget szépen, hiszen ha nem nőne, akkor a mozgásokat sem éreznéd egyre erősebben.
Szinte biztos vagyok abban, hogy a pocakod a következő hetekben növekedésnek indul és magad is meg fogsz lepődni a változáson.
A korábbi válaszoló vagyok. Sejtem, hogy mit érzel, a terhesség nagy része sajnos az aggódásról szól, illetve arról, hogy azt megpróbáljuk elnyomni. Nálam is volt komplikáció, ami miatt öt héten keresztül egy pozitív gondolatom nem volt, minden rosszat elképzeltem. Annyira beparáztam, hogy nem akartam visszamenni kontrollra, mert biztos voltam benne, hogy valamilyen szörnyű dolgot fogok ott megtudni. Végül persze elmentem és kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben. Azóta újabb hat hét eltelt és most már nem is aggódom, csak élvezem a terhességet, tudom jól, hogy a baba jól van és szépen fejlődik.
Az afp-vel kapcsolatban csak annyit tudok, hogy állítólag elég elavult vizsgálat, ezért is van az, hogy a legtöbb országban már nem is használják. Mielőtt bepánikolnál, inkább ne is gondolj rá, mert azzal, hogy most végigaggódsz pár napot, amíg eljutsz orvoshoz, vagy csinálnak egy újabb vizsgálatot biztosan nem teszel jót magatoknak. Gondolom uh-ra hamarosan úgyis mész, ott majd megmondják, hogy a babád hogy fejlődik, a afp-vel kapcsolatban pedig úgyis intézkedni fog a doki. Olvass utána, keress rá, de én úgy tudom, hogy nagyon sok a téves eredmény ennél a vizsgálatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!