Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik olyan, hogy megengedjé...

Létezik olyan, hogy megengedjék az éjszakázást kismamaként?

Figyelt kérdés

Szeretnék minél tovább dolgozni, de ha nem engednének éjszakázni, anyagilag alig érné meg a dolog, mert a műszakpótlék nyomja meg a fizetésemet.

A legtöbb kismama nálunk szinte az elején elment táppénzre, amit meg is értek, mert 20 ezer pluszért én sem szívesen vonatoznék, buszoznék, gyalogolnék nap mint nap.

Lehetséges olyan, hogy valami orvosi véleményre mégis engedjék az éjszakázást? Nem értem, miért gondolják, hogy bezzeg a délelőttös műszak jót tesz a kismamának. Nekem konkrétan 2:25-kor kell kelnem hozzá, hogy elkészüljek és beérjek 5:40-es munkakezdésre.

Az éjszakai műszakot remekül bírom, alapvetően éjszakai bagoly vagyok, és tudok nappal eleget aludni.

Igazán úgy kéne ezt megoldani, hogy a kismamára bíznák, mit bír, mit nem. Én normál körülmények közt is alig bírom a hajnali kelést, szabályos kínszenvedés, még 11 óra magasságában is szédelgek. Éjszakás műszakban pedig fitt vagyok és éber.

2015. febr. 15. 21:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igaz hogy nekem a munkaköröm sem alkalmas kismamáknak igy új helyre helyeznek, innentől kezdve azt mondanak amit akarnak. De akkor is oda is járnak éjszaka kismamáknak pedig nem engedik.
2015. febr. 15. 21:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom, a törvény nem engedi az éjszakázást, meg kisgyerekes anyaként az ünnepnapon dolgozást.
2015. febr. 15. 21:49
 13/18 anonim ***** válasza:
Van más is rajtad kívül a műszakban? Engem azért nem engedtek éjszakába, mert én voltam egyedüli szakápoló egy segédápolóval, ha velem történt volna valami nem lett volna ember aki megcsinálja. Amúgy mehettem volna, de szerencsére ambulanciára áthelyeztek.
2015. febr. 15. 23:12
 14/18 anonim ***** válasza:
En Angliaban dolgoztam ejszakaban, heti 48 oraban a 7. honapig. Ram biztak a dontest, azt mondtak, ha nem birom, akkor szoljak es athelyeznek.
2015. febr. 15. 23:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Mint írtam, telefonos operátor, diszpécser vagyok, igen, vannak rajtam kívül mások is.
2015. febr. 16. 10:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Angliában van állandó éjszakai műszak is nem? Más világ.
2015. febr. 16. 11:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én amerikai ügyfelekkel dolgozom, inkább csak délutános műszakban, délután 2től este fél11-ig. Korábban nálunk ezt csinálták kismamák is, és nekem sem lett volna ellenemre. Végül a munkáltatóm kezdeményezte, hogy változtassunk a műszakomon, most déltől fél9ig vagyok bent. Nálad nem lehet megoldás egy egyedi, rád szabott műszak, ahol nem kell hajnalban kelned, de mégse vagy bent éjszakáig?
2015. febr. 16. 13:44
 18/18 A kérdező kommentje:
Délutános műszak nekünk is van, de azt is utálom. Korábban kell bemennem, mint kéne, és az utolsó vonattal tudok csak hazamenni, fél órával később, mint a másik két műszakban. Az utolsó vonatnak meg szinte mindig meg kell várni az utolsó Bp-ről érkező vonatokat, ha késnek 1 órát, akkor is. Volt, amikor fél 1 után értem haza, úgy, hogy 21:40-kor véget ért a munkaidőm.
2015. febr. 16. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!