Táppénz vagy munka kismamaként?
Ez csak attól függ, t ehogy bírod. Egyébként a 12. hét után általában könnyebb a munka, meg minden más is egészen addig, amíg nem ugrik meg a hasad és nem kezdesz el vizesedni. Ez kb. a 8. hónapot jelenti. Én azt tanácsolom, pihenj még egy két hetet és utána próbáld meg, hogy fogod-e bírni a melót még 4-5 hónapig.
Én a szülésig dolgoztam, illetve péntekig, hétfőn szültem és ugyan nem vonatoztam naponta 1 órát, de sétálva mentem mindenhova a városban - még a szülés napján is ctg-re indultam kb. 3km gyalog, de párom pont arra ment autóval és így inkább vele mentem, aztán bent tartottak - ez naponta kb. 10-12km volt összesen. Teljesen kismama és terhesség függő ez. HA később minden rendben lesz veled, próbáld meg.
Én most 32 hetes terhes vagyok, irodai munkám van, menedzser beosztás nagy felelősséggel. Nekem tetszik, hogy még dolgozom, és azt látom, hogy így gyorsabban repülnek a hetes, plusz kevesebb időm van "aggodalmaskodni" :) Én kb napi 60 percet tömegközlekedek-sétálok, plusz ugye otthon is tevékenykedek, kirándulunk hétvégeken stb.
Szerintem ez teljesen egyéni, hogy kinek mi a jobb - látom, hogy én szerencsés vagyok, mert szinte semmi kellemetlen tünetem nincs eddig. A tervek szerint a 36. hétig dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!