Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok, baj van a...

Mit gondoltok, baj van a hozzáállásommal és hiba volt gyereket vállalnom?

Figyelt kérdés

Eddig nem éreztem úgy, hogy gond lenne velem. De ahogy itt olvasgatom a kérdéseket és válaszokat, egyre jobban aggódom amiatt, hogy valami nincs rendben nálam.

Itt mindenki (vagyis a nagy többség) azt írja, hogy nagyon élvezték a terhességet, és hogy valóban áldott állapot. Nos, én nem élvezem egy kicsit sem, pedig teljesen sima, problémamentes terhességem van. Mégsem találom csodálatosnak, hogy dagad a bokám, fáj a derekam, ég a gyomrom, és hogy félóránként kell pisilnem, hogy sehogy sem kényelmes, stb.

Ráadásul szörnyen félek, sőt egyenesen rettegek a szüléstől, ha választhatnék, inkább a császárt választanám. Mindenki más viszont azt írja, hogy ez milyen önző dolog, és aki inkább felvágatná magát, az nem is jó anya, mert nem a gyereke érdekeit tartja szem előtt, stb.

És azt is írják, hogy márpedig a szülés kicsit sem undorító, sőt épp ellenkezőleg, a világ legcsodálatosabb élménye, stb. Én erről sem vagyok meggyőződve, egyszerűen fel nem foghatom, hogy mi abban a csodálatos, ha fáj, meg hogy az ember reped, szakad, vérzik, stb. Nekem egyetlen porcikám sem kívánja ezt a tortúrát, és kizártnak tartom, hogy valaha is "csodálatos élményként" tekintsek vissza rá.

Most akkor tényleg gond van velem? Lehet hogy tényleg hiba volt gyereket vállalnom és rossz anya vagyok, illetve leszek? Ti mit gondoltok erről az egészről?

32 hkm

2015. febr. 11. 22:26
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
Babakor...erről van szó! Akinek sírós-nyűgös-hasfájós babája van naná, hogy nem rajong a babakorért olyan nagyon mint akinek eszik-büfi-kaki-alszik babája van. Egyénfüggő de attól hogy valakinek ez vagy épp az nem jön be még sem depressziós sem negatív gondolkodású nem lesz. Szimplán rájárt a rúd. Ahogy ídesapám mondaná...majd elmúlik 😉
2015. febr. 27. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!