31 hetes babának megkell születnie terhességi mérgezés miatt. Milyenek az esélyei?
1,5 kilós a picike...
Akinek volt hasonló tapasztalata írjon!!!!
Jók, nekem van ismerősőm, aki húsz évvel ezelőtt született ennyivel és semmi baja nincs, de tényleg semmi. Lány és nagyon magas, sportol, jól tanul.
Nyilván ez egyén függő is, de ha normál időre normál súllyal született volna akkor is egyénfüggő, hogy mennyire lesz egészséges a jővőben.
Ráadásul, ha bármilyen károsodás érte, akkor rengeteg úgynevezett korai fejlesztő van, ahol már pár hónapos babákat kezelnek.
Szia!
Először is nagyon sajnállak, mert kemény hetek állnak előtted. A kicsi sokáig lesz inkubátorban, és hetek fognak eltelni mire először megfoghatod. A koraszülött osztályon lesznek nála sokkal kisebb babák is majd meglátod. Ti kb olyan 6-8 hétig lesztek bent.
Ha majd kijöttök a kórházból, gyógytornára és kontrollra kell majd hordanod, de az már a könnyebb része.
Nagyon sok ismerősöm van akinek ekkora vagy kisebb babája született és már jól vannak. A kislányom 33 hétre született 2350g-al, csak 8 napig voltunk a korán, de a kapcsolatot tartom a többi anyukával, akik 900g os, 1400g-os és 1800g-os babáknak adtak életet. Már 11 hónaposak a babák, és lassacskán utolérik a többieket.
Persze rengeteget számítanak a hetek, az én lányom már 5 hónapos korára behozta a lemaradást, a barátnőm 900g-al született kislánya kb mostanra.
Mikor kérdeztem, hogy a koraszülöttek hány százaléka távozik egészségesen az osztályról azt mondták hogy 80.
Szerintem jó esélyeitek vannak mert a 650g-os babától a 2500g-ig mozognak a számok.
Kitartást, és nagyon drukkolok értetek!!!!
Szia! A súlyából adódóan gondolom, hogy jók az esélyei, mert a toxémiád ellenére szépen fejlődött a pici.
Sajnos nekem nem volt ilyen szerencsém. Engem is a 31. héten kellett sürgősséggel megcsászározni. Nálunk viszont nagy volt a baj. Akkor vették észre, hogy a kb a 26. héttől nem tudott fejlődni egy milimétert sem a kisfiam. Preeklapsziás lettem. A magas vérnyomás miatt elöregedett a méhlepény és semmi tápanyaghoz és a végén már oxigénhez sem jutott a baba. 980grammal és 34 cm-rel született, holott ebben a korban már jóval kiló fölött kellett volna lennie! 8 napig kűzdöttek érte a koraszülött osztályon. Aztán sajnos angyalka lett belőle.
De, ahogy írtam is, nálunk nagyon későn vették észre a dolgot. Bízz az orvosokban és gyermekedben is! Hidd el, ha komoly a dolog, akkor kint jobb esélyei vannak. Ma már nagyon sokmindent meg tudnak tenni és meg is tesznek a korán érkező cseppségekért. Nem lesz könnyű a dolgod, de nagyon sok kitartást kívánok hozzá, és mindkettőtöknek jó egészséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!