Terhesség alatt szőkítheti a kozmetikusom a hasomon a szőrt?
Figyelt kérdés
2010. febr. 11. 09:51
1/10 anonim válasza:
Én nem tanácsolom. Bírd ki valahogy. Már csak azért sem, mert hidrogén+szőkítőpor, ami közvetlenül a bőröddel érintkezik, és valamennyire azért beszívódhat. Én kozmetikus kismami vagyok, és semmit nem csinálok, ami ilyen (hajfestés, szempilla-szemöldök festés, szőkítés) magamon. Csak gyanta, azzal is vigyázni kell, nehogy megsüssön.
De kérdezd meg a saját kozmetikusod, hátha ő mást mond.
2/10 anonim válasza:
szerintem inkább gyantázd. én mondjuk a hajamat szőkítettem, mert nagyon gázosan néztem volna ki ha nem. azt mondta a doki, hogy nem a bőrön át felszívódás a veszélyes, mert az minimális, hanem a belélegzett gázok, így a barátnőm festette a teraszon.
3/10 anonim válasza:
Ne! A festék vagy szőkítő vegyi anyagokat tartalmaz, amik bejutnak a hajon vagy szőrön keresztül az anyába. Ezt meg lehet jelenleg másképp is oldani, pl. borotválással vagy gyantázással vagy krémmel.
4/10 anonim válasza:
Nekem is szőrösödik,de a végén már úgyse látod:-).Ha zavar szerintem borotváld inkább ,biztonságosabb.
5/10 anonim válasza:
Nem tanácsolom, mert előfordulhat ájulás a szagoktól.
Egy kozmetikus tanuló
6/10 anonim válasza:
Hát a hasamon én sem szőkíteném. A hajamat festemet, de az szerintem más tészta. Én mindent gyantáztatni szoktam, úgyhogy szerintem válaszd azt, vagy borotváld le: semeddig sem tart.
8/10 anonim válasza:
Én az előző terhességemnél megkérdeztem a dokit, ő azt mondta, hogy az első 3 hónapban nem kéne, de utána lehet. Valóban nem szívódik fel bőrön keresztül, hanem a szaga (gázok) belélegzésével van a gond. De ha mondjuk egy maszkot raksz magad elé, vagy megoldható, hogy nagy térben (pl ne csukott ajtós fürdőszobában) csináld, akkor lehet. Én csináltam is rendszeresen az elő babámnál (már 5 és fél éves) és egészséges, nincs és nem is volt semmi baja. Most 7 hetes km vagyok, és kivárom a 12. hetet aztán megint kiszőkítem magam. Akik azt írták, hogy borotváld inkább, azok nem tudom, hogy belegondoltak e a következményekbe?
9/10 anonim válasza:
a borotválásnak nincsenek következményei :)
10/10 anonim válasza:
Nem, tényleg nincsenek következményei, csak majd úgy fog kinézni, mint egy majom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!