Hányadik terhességi héttől van esélye a magzatnak az életben maradáshoz? Igaz, hogy akár már egy 22 hetes magzatnak is vannak esélyei?
Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 20:39
1/10 anonim válasza:
Szia!Én úgy hallottam,hogy 24 hetesen van esélye a túlélésre!20 hetes kismama
3/10 anonim válasza:
nekem 30 hétre született a kisfia 1360 grammal.Most 1 éves és 9 kg makk egészséges.1x volt beteg az 1 év alatt.
4/10 anonim válasza:
24 hetesen már szülésnek számít és nem vetélésnek ha világra jön egy baba.
De gondoljatOk bele mennyi esélye lehet egy átlag 600 grammos kisbabának:S
5/10 anonim válasza:
Első vagyok!Nem valami sok az esélye!Ahoz nagyon erősnek kell lennie,de ne is kerüljön ilyenre sor!Még a hideg is kiráz ha csah rá gondolok!
6/10 anonim válasza:
24-25. héttől, de a 27-28. héttől van igazából esélye.
7/10 anonim válasza:
Minél több hetet tölt a baba az anyuka hasában,annál több esélye van az életben maradásra.Az én kisfiam 29.hétre született 1480 grammal és 46 cm-el,de a doki azt mondta,lehet,hogy egy olyan babának nagyobb az esélye az életben maradásra,aki pl.32.hétre született 1200 grammal.Szerencsére nem lett nagyobb gond,2 hónapot volt inkubátorban.Kisfiam most 5 és fél éves,19 kg és 124 cm magas.Annyi,hogy kicsit gyengébb az immunrendszere és mozgékonyabb,türelmetlenebb az átlagnál.Amikor a kisfiam született,volt a koraszülöttön egy 24. hétre született kislány is,alig volt fél kg,de Ő is hazamehetett 6 hónap után,igaz neki meg kellett műteni a szemét.
8/10 anonim válasza:
Elvileg a 24. héttől van esélye, de sajnos ez is csak megfelelő kórház megfelelő gépei mellett lehetséges....
9/10 anonim válasza:
Én azt olvastam Dr.Timmermann Gábor honlapján, hogy a világrekord egy 22 hetes magzat, akit életben tartottak, szóval elvileg lehetséges. De ilyenre még gondolni se szabad, maradjon csak bent minél tovább minden babuci. :)
10/10 anonim válasza:
Hát ez egy olyan téma ahol bizony az hogy melyik országban vagy élet-halál kérdése. Amillia Sonja Taylor 21 hétre és 6 napra született 2006 őszén, 284 grammal és életben maradt és rendesen felnőtt szépen. Ez az USÁ-ban volt. Ma körülbelül a 24 hetes kicsiknek egy modern koraszülött intenzíven adnak ötven százalék esélyt az életben maradásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!