Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet a következménye ha...

Mi lehet a következménye ha nem szedem a magzatvédő vitamint?

Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 19:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Ha nincs bajod, és rendesen étkezel, akkor semmi. A dokim azt mondta, nyugodtan el is hagyhatom, mert ha eszek rendesen és változatosan, akkor az bőven elég kettőnknek is.
2010. febr. 10. 19:56
 2/14 anonim ***** válasza:
46%

[link]

Nyitott gerinc, agy-és koponyahiány lehet a következménye. De ha már terhes vagy és eddig nem szedted, akkor most már késő is.

Biztos fog ide írni egy somó nő, hogy neki vitamin nélkül is egészséges babája született, meg anyáik korában is megszülettek a gyerekek egéyzsélgesen, vitamin nélkül. Igen. De minden 400-ik súlyos rendellenességgel jött a világra, és jönne ma is, ha nem lenne vitamin vagy magzati diagnosztika (UH), aminek "segytségével" ezeket az életképtelen magzatokat nem hagyják megszületni, elabortálják.

Még manapság is születek nyitott gerinces kisbabák, sajnos, mert az anyukákat még az orvosaik sem világosítják fel a folsavról. Nekik javaslom az Áldatlan állapot c könyvet.

A terhesvitaminokban 0,8 mg folsav van: ennyi kell a nyitott gerinc megelőzéséhez. Ennyit akkor se tudsz bevinni étellel a szervezetedbe, ha szuperkismama vagy, ez ugyanis 15 tál spenótban van benne.

2010. febr. 10. 20:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A magzatvédő vitaminigazán a fogantatáskor és az első hetekben lenne fontos (a különböző fejlődési rendellenességek kiküszöbölése miatt ajánlják). Nekem az orvosom kimondottan ellenzett minden mű vitamint, igaz, én tavasszal-nyáron voltam kismama, amikor bőven volt friss gyümölcs...
2010. febr. 10. 20:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerencséd van, akkor semmi, ahogy az előttem író is írta, kicsi az esély, de akkor se nulla, ha tudod, szedd. Én sajnos mindig kihánytam a vitamint, teljesen mindegy milyen napszakban vettem be, a doki írt folsavat, az is kijött, úgyhogy nagyon para voltam, de szerencsére nem lett baj.
2010. febr. 10. 20:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Folsavat szedhetsz magában is...
2010. febr. 10. 20:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Folsavra, vasra és magnéziumra mindenképp szükség lenne.
2010. febr. 10. 20:37
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
Lányok! Én 16 hetes koromig szedtem a folsavat és az Elevitet. Akkor az orvos azt kérdezte tőlem, h ki mondta hogy ezeket szedni kell? Azt hittem leesek a székről. Szerinte semmit nem kell szedni...
2010. febr. 11. 06:42
 8/14 anonim ***** válasza:
51%

Hát ez az! Rém szomorú!

Aztán amikor rossz AFP, genetikai UH és magzatvíz-vizsgálat után kiderül, hogy nyitott gerinces a kisbaba, életképtelen és meg kell szülni 22 hétre... Nem egy ilyen van, sajnos, csak ezekről nem beszélnek a tévében. Az összes orvost bíróság elé állítanám, aki nem javasolja a kismamáknak a terhesvitamint már a próbálkozásoktól kezdve. Pláne azt, aki még le is beszéli őpket róla, mondván, hogy elég az egészséges táplálkozás.

Igen, aki a génjeiben nem hordozza ezt a betegséget, annak elég. De aki hordozza? És ez a leggyakoribb rendellenesség, amit potom pénzért, könnyedén, egyszerű vitaminnal meg lehetne előzni.

Ilyenkor olyan szomorú vagyok. :-(

2010. febr. 11. 10:37
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Én a nyitott gerinc megelőzésén dolgoztam, s rájöttünk arra, hogy amikor a táplálékot (benne a fehérjéket) elfogyasztják az emberek, azok aminosavakra bomlanak le, s az egyik aminosav (az úgynevezett homociszten) egy bizonyos szint fölött méregként viselkedik. A szervezet ezt tudja, mert nagyon gyorsan elbontja. Az emberek 11%-a azonban képtelen ennek a homocisztennek a méregtelenítésére.

S ha egy ilyen asszony lesz terhes, akkor a vérében magas a homociszten-szint, s ezért lesz a magzatának nyitott gerince, s ezért lesz neki agyhiánya.

Szerencsénkre arra is rájöttünk, hogy hiába van ott ez a génhiba amely miatt az az enzim nem dolgozik (ami a méregtelenítést végzi) ha megfelelő időben bevisszük a magzatvédő vitamint a folsavat, meg B6, B2, B12 vitamint, akkor ezeknek a rendellenességeknek a 90%-a kivédhető. Sokan azt hiszik, hogy a folsav a táplálékban van, de ez nem igaz, mert a táplálékban folát van, a gyógyszertárakban kapható a szintetikus folsav.

A magzatvédő vitamint azonban a fogamzás körüli időszakban kell szedni, ami pedig csak úgy lehetséges, ha valaki tervezi a fogamzását. S ezért Amerikában 1998. január 1-jétől kötelező a liszt magzatvédő vitaminnal történő dúsítása és drasztikusan, 30%-al csökken évenként a fejlődési rendellenességek aránya.

S én nagyon el vagyok keseredve, hogy Amerikában ránk hivatkoznak, Magyarországon pedig néma csend van, mintha nem is tudnának erről. [...] Vagyis, ha felismerik a nyitott gerincet, s utána megölik a magzatot, ezt az egészségbiztosító kifizeti. De azt, hogy ki lehet védeni a rendellenesség kialakulását a magzatvédő vitaminnal, ami minden szempontból sokkal emberségesebb, mint azok a könnyek és keservek, amikor az anyának kell dönteni saját magzatjának az elveszejtéséről, ott semmi támogatás nincs. Ezek azok a paradoxonok, amelyeket én nem tudok felfogni.

[link]

2010. febr. 11. 10:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Most miért kell más kismamákat paráztatni?!+1 hetes vagyok,16 hetes koráig szedtem a Hipp-Natalt,azóta semmit,mégis jó minden eredményünk,sőt,jobb súlyban gyarapodik,mint az átlag,és mindez az általam bevitt táplálkozás révén,vagyis minden legyen benne,ami kell,gyümölcs,zöldség,hús,magvak,dió félék,tejtermékek,mindenből kell enni,persze,mértékkel....én sem vagyok elhízva,öt kiló van rajtam....Szerintem mindenkinek joga van eltölteni,hogy mit csinál és hogyan,és ha másképp csinálja,mint a nagy átlag,azért az nem feltétlenül rossz...
2010. febr. 11. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!