Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan lehet tudni hogy egy...

Honnan lehet tudni hogy egy petéjűek az ikrek vagy kétpetéjűek?

Figyelt kérdés
9hetes kismama vagyok ikreket várok és kiváncsi vagyok hogy honnan lehet tudni
2015. febr. 7. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy petezsákban vannak, vagy kettőben? Ennyi.
2015. febr. 7. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Igazából sehonnan. Ha megszületnek akkor max. ha hasonlítanak nagyon egymásra. A különböző neműek biztos, hogy kétpetéjűek, meg ha egy burokban vannak akkor biztos, hogy egypetéjűek. De két burokban lehet egy- ill. kétpetéjű is! Nekem egyértelműen kétpetéjűek, mivel barna, ill- kékszemű egy-egy fiam.
2015. febr. 7. 19:29
 3/4 anonim ***** válasza:
#1. Ez nem ennyire egyszerű. Ha egy petezsákban van két baba akkor egypetéjűek, de az egypetéjű ikrek "kerülhetnek" külön petezsákba. Ilyenkor lehet, hogy a lepény közös, de az is előfordul, hogy külön lepényük van.
2015. febr. 7. 19:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Biztosan egypetéjűek akik közös burokban vannak, és/vagy közös méhlepényük van. Viszont lehet szó összenőtt méhlepényről is kétpetéjűeknél! Kérheted a placenta vizsgálatát szülés után, melyből egyértelműen megállapítják, mi a helyzet. Ha ezt igényled, előre szólj a dokidnak.

Biztosan kétpetéjűek a külön nemű ikrek, vagy ha szülés után egyértelműen látszanak a külső különbségek.

Nálunk csak szülés után derült ki, hogy egypetéjűek a fiúk, külön burokban voltak, egy placentával.

2015. febr. 7. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!