Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt folytattátok...

Terhesség alatt folytattátok a paleo diétát vagy érdemes inkább abba hagyni?

Figyelt kérdés

2015. febr. 6. 09:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
61%
A kalóriabevitel többlet a várandósság alatt 300-400 kcal-al több (plusz 3-4 banán azt hiszem). A másik dolog amin érdemes elgondolkodni az a csecsemőkori hasfájás, vagy kólika. Nem-e a gabonafélék okozzák, mert eleve a szoptató nők a hüvelyeseket, tejtermékeket ezt megelőzendő kiiktatják (anno én is), és mégis kólikás volt a gyermek. Akkor még nem paleóztam, így glutént fogyasztottam. Szóval érdemes lenne ezen is elgondolkozni, mert a természeti népek babái nem hasfájósak (Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában).
2015. febr. 7. 16:08
 12/12 Julie S ***** válasza:

Persze, hogy folytattam! Bár volt olyan hányós hetem, amikor bármi gluténmentes kaját hajlandó voltam megenni, ami bennem maradt. Hadd, ne mondjam, hogy fél napig bevált a csoki, a cola és hasonló csodák, aztán az is visszajött és többé nem működött. (Egy idő után a víz sem maradt meg bennem és éjjelente azt álmodtam, hogy eszem, olyan éhes voltam már. Csak, hogy értsd miért vetemedtem nem paleós ételekre.) Szóval adtam pár pofont a paleónak - sokszor tök feleslegesen -, de aztán elmúlt a hányós időszak és helyreállt a rend. Bár pl almát és májat nem bírtam enni a terhességem alatt, mert undorodtam tőlük, pedig amúgy mindkettőt imádom.

Nekem a szoptatással semmi gondom nincs és nem is volt eddig sem a 16 hónap alatt, bár nem eszem szénhidrátszegényen a paleo ellenére sem. Mondjuk mostanában előfordult, hogy egy-két nap alig ettem valamit, mert nem jutott rá időm és ez sem okozott gondot. Sőt, mivel most fogzás miatt többet cicizik a lánykám, még több is lett a tejem.

Amúgy terhesség alatt én emelt adag vitaminokat szedtem, mert szükségem volt rá. Főleg a hányós(-éhezős) hetek után, meg mert egyetemre jártam és a sok tanulás + kevés alvás mellé nagyon kellett.

Paffy írta a hasfájósságot. Nálunk volt 1-2 hét, amikor kicsit feszengett a lányka, aztán profin megtanult pukizni és onnantól minden a legnagyobb rendben volt. Nekem a paleón belül a gluténmentesség az első és legfontosabb dolog, ebből semmilyen körülmények között nem engedek. Persze mi aránylag sokat is hordoztuk kendőben a lányunkat, az is jót szokott tenni hasfájás ellen.

Szóval én úgy gondolom, hogy semmi nem indokolja, hogy terhesség - majd szoptatás - alatt ne lehessen paleózni. Főleg mivel ez egy teljes értékű, rugalmasan alakítható "diéta"/életmód. Ha odafigyelsz magadra és ésszel csinálod, akkor sokkal jobban jársz a paleóval, mint a megszokott kettő helyett eszünk mindent, amit megkívánunk (és jól meghízunk, aztán jajj hogy adjuk le a felesleget úgy, hogy ne apadjon el a tejünk) verzióval. Ja és nekem nem volt ilyen, hogy valamit megkívántam és azt akartam enni. Csak olyan volt, hogy mit nem kívánok enni. :)

2015. febr. 7. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!