Terhesség alatt folytattátok a paleo diétát vagy érdemes inkább abba hagyni?
Persze, hogy folytattam! Bár volt olyan hányós hetem, amikor bármi gluténmentes kaját hajlandó voltam megenni, ami bennem maradt. Hadd, ne mondjam, hogy fél napig bevált a csoki, a cola és hasonló csodák, aztán az is visszajött és többé nem működött. (Egy idő után a víz sem maradt meg bennem és éjjelente azt álmodtam, hogy eszem, olyan éhes voltam már. Csak, hogy értsd miért vetemedtem nem paleós ételekre.) Szóval adtam pár pofont a paleónak - sokszor tök feleslegesen -, de aztán elmúlt a hányós időszak és helyreállt a rend. Bár pl almát és májat nem bírtam enni a terhességem alatt, mert undorodtam tőlük, pedig amúgy mindkettőt imádom.
Nekem a szoptatással semmi gondom nincs és nem is volt eddig sem a 16 hónap alatt, bár nem eszem szénhidrátszegényen a paleo ellenére sem. Mondjuk mostanában előfordult, hogy egy-két nap alig ettem valamit, mert nem jutott rá időm és ez sem okozott gondot. Sőt, mivel most fogzás miatt többet cicizik a lánykám, még több is lett a tejem.
Amúgy terhesség alatt én emelt adag vitaminokat szedtem, mert szükségem volt rá. Főleg a hányós(-éhezős) hetek után, meg mert egyetemre jártam és a sok tanulás + kevés alvás mellé nagyon kellett.
Paffy írta a hasfájósságot. Nálunk volt 1-2 hét, amikor kicsit feszengett a lányka, aztán profin megtanult pukizni és onnantól minden a legnagyobb rendben volt. Nekem a paleón belül a gluténmentesség az első és legfontosabb dolog, ebből semmilyen körülmények között nem engedek. Persze mi aránylag sokat is hordoztuk kendőben a lányunkat, az is jót szokott tenni hasfájás ellen.
Szóval én úgy gondolom, hogy semmi nem indokolja, hogy terhesség - majd szoptatás - alatt ne lehessen paleózni. Főleg mivel ez egy teljes értékű, rugalmasan alakítható "diéta"/életmód. Ha odafigyelsz magadra és ésszel csinálod, akkor sokkal jobban jársz a paleóval, mint a megszokott kettő helyett eszünk mindent, amit megkívánunk (és jól meghízunk, aztán jajj hogy adjuk le a felesleget úgy, hogy ne apadjon el a tejünk) verzióval. Ja és nekem nem volt ilyen, hogy valamit megkívántam és azt akartam enni. Csak olyan volt, hogy mit nem kívánok enni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!