Mikor készítettétek össze a kórházi pakkot? Hány hetesen?
Kb. a 35-36. héten kezdtem összeszedni a dolgokat.
Szülés előtt bedobáltuk a táskába, így át tudtam nézni, hogy minden megvan. Csak ásványvizet és szendvicset tettem be aznap.
Kb. 36, de a szülés másnapján majdnem mindent kicseréltettem. Utáltam a hálóingeket, a bugyikat, a törölközőm is túl nagy volt, nem volt jó csak leggingsben feküdni, sok volt a látogató és rosszul éreztem magam a hálóingben, meg hogy alig tudtam felkelni és akkor mindenki belátott a hálóing alá stb. A gyerek ruháinak a méretét sem találtam el, két számmal kellett nagyobb mindenből.
Szóval összepakoltam hamar, a szülőszobai jól is sikerült, a többit meg mindent behozattam végül, amit jobbnak láttam.
kb 34 hetesen kezdtem bekészíteni a cuccost, babáét, enyémet meg a szülőszobait... beletelt pár napba míg full lett
amikor indultunk (37 hetes voltam), akkor csak a papucsomat, innivalót, iratokat, fényképezőgépet kellett hozzácsapni
persze a baba kicsi lett, és úgy rohangált anyám korababaruháért meg pelusért, mert az 56-osból kiesett a gyerek, de még az 50-es is lötyögött rajta, és az 1-es pelus a cicijéig ért :L
mivel én eleve nem hordok hálóinget, ezért nem is azt pakoltam be, kényelmes legginseket meg tréningnacikat raktam be.
Folyamatosan a 30-32. héttől én rendeztem, beszereztem, kimostam stb.
De nekem (ahogy írtam már) mindent át kellett rendezni, ahogy hazaértünk, az 50-56 méret ment a következő gyerek feliratú dobozba, a 62-es nagyrésze is kifeszült rajta, mert 62 cm-rel született a babánk. Menni kellett venni 68-as ruhákat, bodykat, mert nem volt csak pár rugi 68-as és naponta legalább kétszer-háromszor kellett öltöztetni. (bukás, pisikifolyás) Pelenkából is 5kg+ kellett, de persze az nagy volt, az eggyel kisebb, az kicsi, úgyhogy végül ahogy hazaértünk, zavartam apát listával bababoltba. Anyóséktól szerencsére kaptunk pár nagyobb ruhát is aztán, amikor jöttek látogatóba.
utolsó vagyok.
a baba cuccait fokozatosan mostam. kb 30-32 hetesen takarítottam le a bútorokat, de még 37hetesen vettük meg a pelusokat, a matracot...stb. tehát azt is az utolsó pillanatra maradt. mikor ha jöttünk a kórházból sem volt igazán babaszobás. tehát azt sem csináltam jól. azzal mentem magam hogy első baba, nem tudtam mit hogy kell. a következőnél ennél is már tapasztaltabb leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!