A legfelső görbe a baba szívverése,alatta van a mozgása és legalul a méh tevékenysége.Jól tudom?
Az normális,hogy ha a baba nagyon mocorgott az NST közben akkor följebb ment a szívverése és a gép egy kicsit jelzett?Nektek is volt ilyen?Attól még ugye egészséges?
2010. febr. 10. 09:00
1/9 anonim válasza:
sztem minden rendben van,ha az alsó érték felmegy 80-90 re akkor van már méhtevékenység.az én lányom mindig nyugodt volt nst alatt ugy böködte meg a hasamat a nővér hogy ne csak egyenes csik legyen
2010. febr. 10. 09:15
2/9 anonim válasza:
Ha nagyon mocorog a baba az nst alatt akkor sem teljesen értékelhető,de ha "bealudt" akkor sem.Ezért van amikor esetleg meg kell ismételni a vizsgálatot. 38 h km
2010. febr. 10. 10:18
3/9 anonim válasza:
Nekem azt mondta egy szülésznő, amikor az nst-t csinálta, hogy a babák átlagos szívverése 130-140 között van és amikor megmozdul akkor a pulzus száma is megnövekszik akár 170-180-ig is. Ez normális, mert neki egy pici mozgás is felér annyival, mintha mi lépcsőznénk vagy futnánk.
2010. febr. 10. 12:32
4/9 A kérdező kommentje:
Azóta újra voltam NST-n,de még mindig nem volt különösebb méhtevékenység.Akkor már kihúzom a végéig?
38 hetes kismama
2010. febr. 17. 15:25
5/9 anonim válasza:
Ez nem jelent semmit. Én is anno az egyik nap a 40. héten voltam nst-n és azt mondta a dokim, hogy semmi fájástevékenységet nem lát és a méhszáj is zárt. Na meg, hogy 1 héten belül tuti nem fogok szülni. Hát másnapra már meg is volt a babám és teljesen spontán indult be a szülés. Egyébként teljesen normális, hogy feljebb megy a szívverése a mocorgás közben. Ha nem menne fel, akkor lenne gond. Nekem legalábbis így magyarázta az orvosom.
2010. febr. 17. 15:33
6/9 anonim válasza:
Szia! NST-re vigyél magaddal csokit, előtte edd meg, attól beindul, mert csak azt az NST-t szeretik, ha mocorog a baba.
2010. febr. 17. 16:03
7/9 anonim válasza:
Első babával egyik délután voltam NST-n, nulla méhtevékénységet jelzett a gép, éjjel beindult a szülés, ekkor voltam 38 hetes... :o)
2010. febr. 17. 17:41
8/9 anonim válasza:
Szia!
Na mar közel a babazas :) Jo neked.
Na de nst, föleg azt nezik, hogy meg van- e baba mozgasa, asszem 60szor kell mozognia egy ora alatt, ami azt jelenti hogy jo ha egy nst ideje alatt 12-15 mozgast produkal. valoban nezik a meh- tevekenyseget es a baba szivfrekijet is ami tenyleg 130-140 körül van, de felmehet 200 föle egy- egy mozgassal, föleg ha csokit eszel, mert abbol a cukor huss a babanak es pörög töle ezerrel. nekem (2,5eves kisfiam van) allandoan tepert nst alatt, kb 3 perceket tettek csak gepre. A meh összehuzodasok meg inkabb az nst idöpontjatol es a te faradtsagodtol függnek, nem feltetlenül jelentik a szülest vagy nem szülest, kivetel ha nagyon durva de akkor ugyis bennt tartanak a korhazban hatha. Kitartast igy a vegere!
2010. febr. 18. 00:12
9/9 anonim válasza:
az elözöhöz meg elfelejtettem, amit nyomogatsz ha mozog a baba, azt nezik hogy akkor magasabb e pulzusa amikor mozog kis elcsuszasok nem gond, de mivel az orvos mindig megnezi az nst eredmenyt hidd el megmondja ha van valami
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!