Divat még 2 keresztnevet adni a babának? Vagy teljesen felesleges és csak baj van vele?
Figyelt kérdés
2015. jan. 29. 21:11
11/15 anonim válasza:
Engem nem érdekelt a divat, mikor két keresztneve lett a kislányomnak. Egyrészt nagyon rövid a vezetékneve, ezért jól megy hozzá, másrészt valahogy mindig is tudtam, ha egyszer kislányunk lesz, akkor megkapja mindkettőt. Valóban nem fogja használni a másikat, de attól még normális szülők vagyunk, hidd el. Ja, és nem vagyunk sem nagy vallásosak, sem nagy hagyományőrzők, szóval ez csak úgy jött...:)
12/15 anonim válasza:
1979-ben születtem és két keresztnevem van,nekem tetszik ez.És ha gyermekem lesz akkor neki is kettő lesz.Majd eldöntheti később hogy melyiket szeretné használni.
13/15 anonim válasza:
Nekem is két keresztnevem van, mindkettőt utálom. Azt használom, amelyiket kevésbé, de ettől még a legtöbb hivatalos papíron mindkettőt ki kell írnom. Ehhez még két különleges, és hosszú keresztnevem is van, amiket szinte betűznöm kell, tehát számomra csak macera a két név. A lányaim ezért csak egy nevet kaptak, különleges a vezetéknevük is. Nem foglalkozom az ide vonatkozó aktuális trenddel.
14/15 anonim válasza:
A mienknek is 2 neve lesz...ha lány, azért mert az első keresztneve olyan rövid, hogy 'megkíván' még egy nevet mellé, ha fiú lesz, akkor pedig azért, mert az apja nevét kapja másodiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!