18 hetes genetikai vizsgalatrol kerdes. Segitenetek?
Kisse aggodom.. nagyon nem alapos a doki akihez jarok es nem tudom mit tehetnek.
Meddig tart egy ilyen vizsgalat?-amikor rendesen megnezik a babat.
A leleten milyen adatok vannak jo esetben?-ugy ertem mi az amit ilyenkor megneznek?
Esetleg egy mintat ha felraknatok hogy ossze tudjam hasonlitani az enyemmel?
Nagyon koszonom elore is a segitseget.
A második genetikai ultrahangos rendellenesség-szűrő vizsgálat
A tizennyolcadik és a huszonegyedik hét között – az AFP- szűrés után két héttel – kerül sor a második genetikai ultrahangvizsgálatra, melynek során az ultrahangos orvos megnézi a babát a koponyájától a lábujjáig, és a magzat fejlődési ütemének, arányainak meghatározása céljából megméri a koponyaátmérőt (BPD) és -körfogatot (HC), a hasfal-körfogatot (AC) és a combcsont hosszát (FL).
Szintén ilyenkor ellenőrizzük az agyállomány szerkezetét, az agykamrák tágasságát, a szájpadot, az ajkakat és a szemlencséket, valamint megvizsgáljuk a mellkasi szerveket, különös tekintettel a szív billentyűire, üregrendszerére, benne a vér áramlási viszonyaira. A rekeszizom vonala alatt a hasüregben nézzük a gyomortelődést, a vesék szerkezetét, a belek “fényességét” (ultrahang-visszaverő képességét) és a húgyhólyag telődését (a folyadékkal telt gyomor és hólyag sötét foltként mutatkozik).
Szia! Én másfél hete voltam, íme a leletem:
"Fekvés: koponyavégű.
FHR: +
MOZGÁS: +
Magzatvíz: átlagos.
Lepény: hátsó falon.
Ép arc- és agykoponya. Szimmetrikus intracranialis képletek. Szabályos gerincoszlop, zárt csigolyaívek. Hasfal és rekesz rendben. Ép magzati vesék. 4 üregű szív. Jól mozgó végtagok, csöves csontjai hiánytalanok.
Gyomor- és hólyagtelődés látszik. A köldökzsinórban 3 ér.
BPD: 40 mm
TH: 32 mm
FL: 27 mm
Diag: 17-18 hetes terhesség."
Kb. 10 percig tartott a vizsgálat mindenestül.
Érdekesség: nekem két 12. heti ultrahangom volt. Az egyik ugyanitt, a másik a Sote II-n. (Ugyanitt = ahova amúgy terhesgondozásra járok, sztk) A sotés ultrahangon megnézték a haskörfogatot és a mellkaskörfogatot is, meg a combcsont hosszát is, de ahova gondozáson járok, ott csak a tarkóvizenyőt meg az orrcsontot.
Ez a 18 hetes is a gondozóban készült, viszont itt mindent apróra megmutattak: az agyát, a nyelvét (cumizott!), két karját, kezeit, ujjait, lábait, magyarázták, hogyan fekszik, láttam a folyadékkal teli gyomrot és veséket, a szabályos gerincet, a szemem láttára számolták meg az ereket a köldökzsinórban stb. Tehát alaposabbnak tűnt, mint a 12. heti.
Szia!
Én a legelső nőgyógyászati látogatáson kaptam vérvételes beutalót, azzal a 9. héten mentem el.
A 18. heti uh eredményt a 20. héten mutattam meg a dokinak, aki azt mondta, hogy 4 hét múlva vár legközelebb, akkor kapom az OGTT-s vérvételre meg a nagylaborra a beutalót. Úgyhogy nekem nem volt semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!