Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. héten genetikai vizsgálatr...

12. héten genetikai vizsgálatról tudni valamit pontosabban?

Figyelt kérdés

AFP ugye 16. héten van? Na most nekem a dokim mondta, hogy menjek el 12. héten egy genetikai vizsgálatra, ami Budapesten a Bolgárkerék u.-ban lesz a Magzati Diagnosztikai Központban.

Szerintetek miből fog állni ez a vizsgálat, mit csinálnak majd és leginkább miért? A dokim azt mondta hogy használjam ki, hogy ingyenes. Volt már valaki ilyenen?

Kötelezeő ez a vizsgálat?

2009. okt. 20. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
ilyet mindenkinek csinálnak :) :) alapos hasi UH, megnézik a babát Á-tól Z-ig :)
2009. okt. 20. 21:34
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

A lényege: Általában az itt mért méretek alapján megállapítják a baba korát és ez szokott lenni a mérvadó a továbbiakban. Attól sem kell megijedni, ha nem egyezik a menstruáció szerinti korral. (nekem több, mint egy héttel fiatalabb volt és azóta is tartja ezt a tendenciát)

Megmérik a tarkóredő vastagságát (nucha), ami akkor jó, ha nem haladja meg a 4 mm-t.

Az orvos a mért adatokat véleményezi (és aláíratják veled, hogy ez a vizsgálat nem 100%-os.)

2009. okt. 20. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Bocsi! Amit bemásoltam, ott azt írja, hogy a 2-3 mm-t nem szabad meghaladnia. A 4 mm-t máshol olvastam. Úgy látszik ez sem egységes
2009. okt. 20. 21:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Megnézik a baba korát,az orrcsont meglétét (hiánya Down korra utal) és a tarkóredő vastagságát ami van hol 2,5-ig van hol 3mm jó.
2009. okt. 21. 07:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Amira a dokid gondol, az egy uh vizsgálat és egy vérétel! Én is most voltam, múlt héten. Ez a vérétel - ami ingyenes - viszonylag új, nem mindeni tud róla, nem is küldenek mindenkit! Első trimeszteri szűrés! Az ultrahang eredménnyel kell menni aznap, és a kettő értékeit együtt nézik majd!
2009. okt. 21. 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy kétféléről beszélünk?

A 12. héten van a genetikai UH, az első kötelező ultrahang, ahol azokat mérik, amiket már előttem válaszolók leírtak.

A Bolgárkerék u-ban úgy tudom nem ingyenes az uh, mert ott 4D-vel kötik össze és 10.000 Ft. Legalábbis én így voltam.

Ami ingyenes volt valóban hozzá, az a kombinált teszt: ami egy vérvételből áll, és a dawn kór kiszűrését biztosítja 84%-os biztonsággal. És valóban a kettőt együtt nézik.

A kombinált tesztet lehet "továbbfejleszteni" integrált tesztté, ami plusz még egy vérvétel pár héttel később, de ez már nem ingyenes. Ez 95 %-os eredményt mutat. De azt hiszem, hogy ez a plusz vérvétel egyes helyeken szintén 10-15 ezer forint.

Szóval ha az UH-ra is gondoltál, kérdezz utána mennyibe kerül, mert úgy tudom, csak a kórházakban, klinikákon ingyenes, kb. 3 perc és csak 2D-vel. Itt 4D, ha akarsz kapsz róla dvd-t, úgy 12000 Ft. De képet mindenképpen kapsz, amin legalább rajta van a pici teljes egészében.

Később már nem fog ráférni egy képre az egész babó! Érdemes meggondolni! Ja, és itt te is látod, mit mér, mit csinál a doki, magyaráz, nem úgy mint a korházak 3 perces vizsgálatainál (tisztelet a kivételnek)

2009. okt. 21. 10:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Remélem még elolvasod ezt a választ is. A 12 hetes genetikai vizsgálat nem más, mint egy utolsó hüvelyi ultrahang, semmi extra. (innentől már hasi uh lesz)Lemérik a combok hosszát, nyakiredőt, becsült súly (nekem 55g volt a 12. héten), hosszt, megvan-e a gerincoszlop, leltárt csináltak az újjakból, lábújakból. Nem kell tőle félned. Ehhez jön még egy vérvétel a Bolgárkerék u-ban, amit kombináltan néznek, és a Down-kórt és Edwards-kórt szűrik vele. Azt mondták 25.000 Ft lett volna, de mivel az Uzsokiban szülök, és van szerződésük, ingyenes volt. Meg kell kérdezned az orvostól, hogy van-e ilyen megállapodás közöttük. Remélem segítettem
2009. okt. 23. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!