12. héten genetikai vizsgálatról tudni valamit pontosabban?
AFP ugye 16. héten van? Na most nekem a dokim mondta, hogy menjek el 12. héten egy genetikai vizsgálatra, ami Budapesten a Bolgárkerék u.-ban lesz a Magzati Diagnosztikai Központban.
Szerintetek miből fog állni ez a vizsgálat, mit csinálnak majd és leginkább miért? A dokim azt mondta hogy használjam ki, hogy ingyenes. Volt már valaki ilyenen?
Kötelezeő ez a vizsgálat?
A lényege: Általában az itt mért méretek alapján megállapítják a baba korát és ez szokott lenni a mérvadó a továbbiakban. Attól sem kell megijedni, ha nem egyezik a menstruáció szerinti korral. (nekem több, mint egy héttel fiatalabb volt és azóta is tartja ezt a tendenciát)
Megmérik a tarkóredő vastagságát (nucha), ami akkor jó, ha nem haladja meg a 4 mm-t.
Az orvos a mért adatokat véleményezi (és aláíratják veled, hogy ez a vizsgálat nem 100%-os.)
Nem lehet, hogy kétféléről beszélünk?
A 12. héten van a genetikai UH, az első kötelező ultrahang, ahol azokat mérik, amiket már előttem válaszolók leírtak.
A Bolgárkerék u-ban úgy tudom nem ingyenes az uh, mert ott 4D-vel kötik össze és 10.000 Ft. Legalábbis én így voltam.
Ami ingyenes volt valóban hozzá, az a kombinált teszt: ami egy vérvételből áll, és a dawn kór kiszűrését biztosítja 84%-os biztonsággal. És valóban a kettőt együtt nézik.
A kombinált tesztet lehet "továbbfejleszteni" integrált tesztté, ami plusz még egy vérvétel pár héttel később, de ez már nem ingyenes. Ez 95 %-os eredményt mutat. De azt hiszem, hogy ez a plusz vérvétel egyes helyeken szintén 10-15 ezer forint.
Szóval ha az UH-ra is gondoltál, kérdezz utána mennyibe kerül, mert úgy tudom, csak a kórházakban, klinikákon ingyenes, kb. 3 perc és csak 2D-vel. Itt 4D, ha akarsz kapsz róla dvd-t, úgy 12000 Ft. De képet mindenképpen kapsz, amin legalább rajta van a pici teljes egészében.
Később már nem fog ráférni egy képre az egész babó! Érdemes meggondolni! Ja, és itt te is látod, mit mér, mit csinál a doki, magyaráz, nem úgy mint a korházak 3 perces vizsgálatainál (tisztelet a kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!