Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mikor válalnáttok be egy...

Ti mikor válalnáttok be egy terhességet? Hány évesen? Illetve mennyi együtt lét után?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok .. érdekel ez a kérdés hogy szerintetek mikor ideális szülni hány éves korba..
2015. jan. 29. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 26 vagyok, most várjuk az elsőt, 27 leszek, mire megszületik Férjem egy évvel fiatalabb nálam. 5 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve házasok vagyunk, 4 éve élünk együtt. Mindketten több éve dolgozunk, az anyagi háttér rendben van, van megtakarítás, bőven jut mindenre, amire kell. Nekünk saját lakásunk van, de szerintem ez nem feltétlenül kell, hogy alapfeltétel legyen, albérletbe is lehet gyereket vállalni, ha a lakbér után marad elég pénz.

Én 24 évesen éreztem először, hogy már vágynék rá, akkor már másfél éve együtt éltünk a férjemmel. 25 évesen, az esküvő után kezdtünk próbálkozni, de az első baba elment sajnos 9 hetesen, így csak nyáron születik majd a babánk.

Korábban is tudtam, hogy mindenképpen szeretnék, de úgy voltam vele, hogy "majd", fiatal vagyok, ráérek még. Eleve 23 éves koromig tanultam, a szülőktől külön éltem albérletben, mert más városba jártam egyetemre, de azt még nem nevezném felnőtt életnek, bulizgattam, suliba jártam, kicsit dolgozgattam, szóval az még messze volt a valódi felnőttségtől :)

Szerintem 18 évesen tényleg korai. Kicsit bulizz, élj, legfőképpen tanulj (!), mert egy szál érettségivel nem sokra mész manapság. Nem muszáj diplomázni, ha nem akarsz egyetemre menni, keress valami piacképes szakmát (az se baj, ha kettőt), végezd el, dolgozz legalább egy évet, hogy legyen gyeded, legyen hová visszamenni. Nem szabad az apára alapozni teljesen, mert bármi történhet. Tudom, mindenki úgy áll hozzá, hogy mi nem válunk el, de ha meg mégis, ott állsz majd meló és pénz nélkül. Ha van biztos állás, biztosak az anyagiak, stabil a kapcsolat, és késznek érzed magad, akkor hajrá. Kort nem érdemes mondani, van, akinek ez 23 évesen adott, van akinek csak 35, változó.

2015. jan. 29. 14:31
 12/15 anonim ***** válasza:
a hormonzavart csodálom,hogy eddig nem kezelték. most még 18 évesen jobb mint 28-30 évesen kezelni szerintem. bár nem vagyok jártas annyira ebben a témában. az előző kapcsolatom 4,5 évig tartott az elején még simán bevállaltam volna a babát aztán a végén amikor már a párom akarta hogy 1-1,5 éven belül legyen baba ( ezt tavaly nyáron mondta) akkor már én mondtam azt,hogy nem. voltak előzményei,hosszú... a mostani párommal megismertük egymást tavaly nyár elején aztán végül szeptemberben már összeköltöztünk,kiléptem az előző kapcsolatból,mert nem bírtam tovább. beszéltünk már előtte a babáról,hogy hiába nem ismer még eléggé de szeretne tőlem egy kisbabát. aztán most vasárnap már a 6-ik hónapot töltöm :D ha időben születik akkor a 23. szülinapom előtt már meg lesz. eljegyzett karácsonykor, van biztos lakás, dolgozik is. én is dolgoztam de az a munkakör megszűnt aztán most már így nem igen alkalmaznak sehol. tehát a lényeg az,hogy semmiképpen se ugorj bele hirtelen meg ilyen fiatalon,persze úgy hogy tervezitek előre. meg a szülők nyakára ne...de ha most esetleg terhes vagy akkor viszont azt mondom gondoljátok át alaposan és tartsd meg. mert egy életet sem szabad kioltani,főleg azét nem akit a szíved alatt hordasz.
2015. jan. 29. 17:37
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Úgy vállalnék gyereket, hogy 19 évesen teherbe esek, de 20 évesen szülök. Szóval 20 éves korom után jöhet a baba. 1,5-2 év együtt lét után már jöhet :D
2015. jan. 29. 20:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy meddő, különben terhes se lettél volna. Ergó peteérésed is van, maximum ritkábban, mint másoknak.

A hormonproblémáddal fordulj endokrinológushoz és (szerintem) védekezz rendesen!

18 évesen én azt hiszem a világból kiszaladtam volna, ha besikerült volna egy gyerek. Érettségi nélkül, az egyébként is szegény édesanyám nyakára... nem lett volna egy álom gyereket vállalni.

Biztos párkapcsolat (nem csak az évek számától függ), minimum együttélés, mindkét félnek rendes állás, normális fizetés, és hogy mindkét fél AKARJA a gyereket. Ezek az alapok.

2015. jan. 30. 13:14
 15/15 anonim ***** válasza:
74%
2012. december 14. napján teszteltünk pozitívat, akkor már két és fél éve próbálkoztunk és kicsivel több, mint két éve voltunk együtt, együtt is laktunk, mert 1 hónap után összeköltöztünk! A babánkat sajnos 9 pocakos hét után elvesztettük, hiába az a sok próbálkozás... :( Akkor voltam 24, Ő pedig 36. Babánkkal két nappal a 25. születésnapom előtt voltam kiírva! Második babánkkal 2013 november vége felé estem teherbe, 6 hónapos próbálkozás után! Sajnos Őt is elvesztettük, egészségesen, tavaly áprilisban, a betöltött 21. hete előtt 2 nappal! :( 2014 augusztusában kérte meg a kezemet Párom, esküvőt és kertes házba költözést tervezünk, babát nagyon szeretnénk, de félünk!! Így az most egy pár hónapot pihen!! A kapcsolatunk nem lett gyengébb, bár volt pár hónapom a babánk elvesztése után, tavaly, amikor nem kívántam látni Páromat, úgy éreztem nem tudom megadni neki azt az egyet, amire hosszú évek óta vágyik!! Lelkiismeret furdalásom volt, mikor a szemébe néztem!! Ő kitartott mellettem, mindig mondogatta, hogy lesz babánk, csak bízzak magunkban!! Mai napig ezt mondogatja!! Nagyon szeretjük egymást, jóban-rosszban!!! Ez a legfontosabb!!! :)
2015. jan. 30. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!