Egy későbbi peteérés eltolhatja a szülés időpontját?
Figyelt kérdés
Sok helyen azt olvasom,hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számolni a szülés várható idejét? De nekem a peteérésem nem pont középidőbe van, hanem 4-5 nappal a középidő előtt.2015. jan. 28. 13:42
1/4 anonim 

válasza:

Nekem 7 nappal volt előbb egy spontán peteérésem, amiből meg is fogant a babám. Most 27 hetes vagyok, de folyamatosan nagyobbnak is mérik a kicsit, viszont a doki emiatt nem hozta előbbre a szülés dátumát. Ugyanúgy mensi szerint számolja a heteket.
2/4 anonim 

válasza:

Nekem egy kesoi peteeresbol lett a lanyom. 13 nappal szamoltak kesobbre a szulest, egy nappal a kiirt elott szultem.
3/4 anonim 

válasza:

Elméletileg a 12. heti UH adatok adják a legjobb megközelítést. Nálunk akkor szokták korrigálni a kiírt időpontot, lassan 7 éve. Ugyanis én akkor nem hagytam magam lerázni, mivel tudtam, hogy jóval előbb fogant a gyermekem, és a családban volt olyan, akinek túlhordás miatt lett a gyerek beteg. Megkérdeztem, hogy, ilyen esetben mikortól számolják, és a doki a 12. hetihez igazította az időpontot. Utána hallottam a többi kismamától, hogy mindenkinél korrigált.
40+0-ra szültem, a korrigálás pontos volt, de ezt már akkor is tudtam (tudtam mikor estem teherbe). A másodiknál tudtam, hogy később fogant (ott is tudtam a pontos dátumot), 12. hetihez igazítottak, 40+1-re született meg a lányom.
4/4 anonim 

válasza:

Nálam is korrigálták az időpontot, tudtuk hogy mikor foganhatott. +1 hetet számoltak hozzá, ehhez képest 40+3-ra suületett a lányom. Még a 12. hét előtt korrigálta az orvos a menstruáció szerinti dátumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!