Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy bajt jelent, ha rossz...

Nagy bajt jelent, ha rossz lett az afp eredményem? Nagyon félek és nem bírom elviselni ezt a bizonytalanságot. Tényleg sokszor téves az eredmény?

Figyelt kérdés
Több helyen utána olvastam és megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyi kismama szenvedett a tévesen rossz eredmény miatt.Én is ezzel próbálom nyugtatni magam, de sikertelenül. A dokim csak annyit mondott, hogy nem lett túl jó az eredményem, de ez még nem jelent semmi rosszat.Nem tudom még azt sem, hogy alacsony vagy magas az érték,az ijedségtől még arra sem kérdeztem rá.Annyit mondott még a tel., hogy értesíteni fognak hogy mikor kell mennem genetikai uh-ra. Kérlek, aki tud, segítsen valami biztatóval!Köszönöm
2008. aug. 21. 11:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Most beszéltem a dokimmal, 3,7 lett az érték, mondta, hogy 2,5 a normál, de ne izguljak, mert ez csak egy szűrő vizsgálat. Kedden kell mennem genetikai uh, addig sok mindent nem lehet tudni. Próbált nyugtatni, hogy ezt bármi okozhatja, stb. Persze nem tudok megnyugodni, nagyon félek. Nem tudom, hogy bírom ki keddig.
2008. aug. 21. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem is magas lett, és semmi baj a picimmel! Ne aggódj! Az AFP-t már nem is csinálják a többi európai országban, mert feleslegesnek tartják. Felesleges aggodalomra ad okot, és megkeseríti a terhesség egy szakaszát az ijedtség. Sokszor téves az eredménye. Még egyszer! : NEM LESZ SEMMI GOND! NEKEM SEM VOLT!
2008. aug. 21. 13:35
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja, és állítólag a fiúcskáknál magasabb az érték. Nekem is fiacskám van.
2008. aug. 21. 13:36
 14/18 A kérdező kommentje:
Az utolsó előtti válaszolótól kérdezném, hogy neki mennyi volt ez az érték és csináltak e amniocentézist?
2008. aug. 21. 13:39
 15/18 anonim ***** válasza:
2,61 és nem csináltak. Elég egy alapos UH. Tudod, ott megnézik, hogy zárt-e a gerinc, nem hiányos- e az agykoponya, zárt-e a hasfal, csöves csontok hiánytalanul ábrázolhatók-e. Lehetséges, hogy már van is ilyen UH leleted, és akkor már meg is nyugodhatsz. A magas AFP ugyanis nyitott gerincre utalhat. Ismétlem, utalhat, tehát nem jelent semmit. Ilyenkor mindössze jobban "ránéznek" a babádra. Ha az UH nem mutat ki kórosat, akkor minden rendben van. Az AFP értéke egyébként a 16. héttől a 32-ig nő, tehát, ha nem pont a 16. héten vették le a vért, akkor is magasabb lehet az átlagnál. Nyugi! :)
2008. aug. 21. 13:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok. Nagyon szeretnék neked segíteni, hogy megnyugodj, mert én is így izgultam, és megértelek. Még annyit mondok, hogy ez az egész AFP hülyeség egy átlagértékről szól, tehát alacsonyabb és magasabb értéknél is egészséges babák születnek nagyon-nagyon kevés kivétellel. (de Ti nem tartozhattok közéjük! :) ) Mondom, külföldön, már csak az UH-ot használják. Megjegyzem: az én családomban pl. ellenpélda van: tökéletes AFP eredménnyel Down szindrómás baba :( Úgyhogy erről ennyit...
2008. aug. 21. 13:55
 17/18 anonim ***** válasza:
El tudom képzelni hogy most mennyire izgulsz, de biztos nincsen semmi gond. Én viszont a te helyedben mivel én sem bírnék keddig várni biztos végigtelefonálnám az összes 4D uh-ot és ha lehet még kedd elött elmennék egyre csak a magam megnyugtatása végett.
2008. aug. 21. 15:16
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket és a biztatásokat. Nagyon remélem, hogy semmi komoly nem lesz.
2008. aug. 21. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!