Mennyi kalciumot szedhetek?
Láttam Timmermann doki oldalán egy prezentációt, abban 1200 mg kalciumot javasol napi bevitelnek terhesség alatt.
Timmermann nem akárki, ő csak tudja :D
Így hát ha eszem egy nap sajtot és tejterméket, akkor egy 500 mg-os tablettát veszek be, ha nem, akkor kettőt.
D-vitaminból 2-3000 IU-t szedek. Pezsgőtablettát nem próbáltam, de arra figyelj, hogy D-vitamint csak tartalmas (elég zsíros) kajával érdemes bevenni, hogy fel is szívódjon.
Én simán meginnék két pezsgőtablettát. Aztán, ha elfogy, vennék külön kalciumtablettát (nekem Béres van) meg D-vitamint. D-vitamint írathatsz fel a háziorvossal is. Kérj Fresenius D3 vitamint, a 90 szemes receptre kb. 5-600 Ft. 1 szem = 1000 IU. Mondd azt, hogy a védőnő javasolta. :D (Nekem tényleg javasolta utóbb, de mondtam, hogy minden évben szedem a téli időszakban.)
Utolsó vagyok, az ínyvérzés a progeszteron megemelkedett szintje okozza, nem a kalciumhiány, ha jól tudom. De ettől még kell a kalcium!
Vettem kipróbálni Parodontax fogkrémet, még csak pár napja használom, de valamennyire csillapította a vérzést, nálam is nagyon durva, pedig a pozitív teszt óta minden nap min. 500 mg kalciumot beszedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!