Szedhetek Kálciumot?
A terhes vitaminomban nincs kálcium.Rosszak a fogaim es a csontjaim sem a legjobbak.Nem iszok tejet.....
A patikában vettem kálcium tablattat.1 szem 200mg.Elkezdhetem szedni vagy beszeljek a dokival.Csak ha nem muszaj nem akarok a dokinal ülni egy csomot csak ezért.15 hetes multam.
Szedhetsz, persze. Terhes kismamáknak 1000-1300 mg kálciumra van szüksége naponta, tehát a 200 mg az semmi. Én Citrokalciumot kaptam a dokitól (nem receptköteles), szintén 200-as. 2x1 írt fel belőle, plusz én szedem az Elevitet is, de abban azt'szem csak 100 mg Ca van.
Tehát szerintem mellé még nem ártana egy kis tejterméket is enni. Legalább sajttal, vagy gyümölcsjoghurttal próbálkozz!
Azért a kálciumból sem lehet bevenni akármekkora mennyiségeket, ugyanis öregbíti a méhlepényt, azaz korábban kezdhet el meszesedni.
Szerintem mindenképp kérdezd meg a dokidat, amikor legközelebb mész hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!