Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A feleségem várandós, de úgy...

A feleségem várandós, de úgy érzem nagyon felelőtlen, mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 hetes terhes, még mindig sokszor van hányingere, ilyenkor hideg kólát iszik, gyakran (heti 1x) iszik vörösbort, naponta sportol, biciklizni is jár, úszni is. Hiába mondom neki, hogy menjen táppénzre, nem akarja abbahagyni a munkát, túlórázni is szokott. Szerintem ezt nem kéne terhesen. Félek, hogy elkap valamit, vagy elesik, vagy valamivel árt a babának. Mit tehet ilyenkor az apuka?? Nekem is jogom van a gyerekhez, de hogy védjem meg így?
2015. jan. 20. 22:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

nem drogozik és részegen fetreng az utcát felnyalva hátha összeszed valamit... :D könyörgöm, nem beteg hanem állapotos :) speciel én nem ittam vörösbort, de a többit megtettem, sportoltam, 36. hétig dolgoztam... hányásra meg kifejezetten jó a kóla :)

egyébként a heti 1x 1 deci bor sok orvos szerint egészséges.

szóval nem tudom mi a bajod. szerintem akkor lesz egészséges a baba ha anyuka otthon tesped fél évet? :)

olvasgass utána szerintem, mert nagyon nincs igazad, a feleséged jól csinálja :)

2015. jan. 20. 22:55
 2/22 anonim ***** válasza:
82%

A hideg kóla segíthet a hányingeren, ha nem napi 2 litert iszik belőle, akkor nem árt. A vörösbor már neccesebb, az orvosok véleménye is megoszlik róla, szóval arról megpróbálhatod lebeszélni. Ha nem veszélyeztetett terhes, akkor a sport csak jót tesz neki, nyugodtan csinálja, amíg nem érzi túl fárasztónak, kell az erőnlét a várandósság és a szülés alatt is! Nem hiszem, hogy 8 hónapos terhesen, nagy pocakkal is biciklizni fog ;) Dolgozni is addig dolgozzon, amíg nem érzi túl fárasztónak, a terhesség alapjáraton nem betegség, hogy ilyen hamar táppénzre kellene menni miatta!

Nem vagy te egy kicsit paraapa? :)

2015. jan. 20. 22:58
 3/22 anonim ***** válasza:
2%

"egyébként a heti 1x 1 deci bor sok orvos szerint egészséges. "

csak épp nem terheseknek

a szénsav sem jó

készülj apuka születés után sem fog változni, próbálj lazább lenni

2015. jan. 20. 23:13
 4/22 anonim ***** válasza:
2%
*úgy értem lehet képes lesz még a kisgyereket is szénsavval itatni, szóval vagy megszoksz, vagy...:D
2015. jan. 20. 23:20
 5/22 anonim ***** válasza:
67%

Régen a koraszülés elkerülésére alkoholt adtak a kismamáknak. Mi több, a patikában is árultak. A dokim azt mondta, ha fájnék, igyak egy kis bort, ha elmúlik jó, ha nem, akkor irány az orvos. Mondta mindezeket 2013-ban. Szóval az a heti 1 deci nem árt, pláne, ha vörösbor.

Hidd el, a többit is jól csinálja. Ha fárad, úgyis megáll.

2015. jan. 20. 23:28
 6/22 Ditta323 ***** válasza:
100%

Mi baja lenne a kólától? Elmúlik a hányingere? Én is ittam néha vörösbort kólával keverve (nem szeretem a bort amúgy), de képzeld még pohár sört is mertem inni és kutya bajunk sincs. Hadd dolgozzon még elég lesz neki az otthonlétből... Ha eddig sportolt akkor nem fog neki ártani. Ami a legfontosabb nem BETEG és tudja nagyon jól szerintem, hogy mit csinál...

Ha ilyen lett volna a férjem, mint te már rég nem lennék vele. Amit tehetsz, hogy nem idegesíted a feleséged a hülyeségeiddel, mert az idegeskedés viszont nem jó!

Alkoholra még annyit, hogy ismerősöm infúzióba is kapta igaz nem tisztán, de akkor is alkohol volt. Ez jó 10 éve volt...

2015. jan. 20. 23:40
 7/22 anonim ***** válasza:
heti 2X1 1 deci vörösbort ajánlanak a nőgyógyászok,ha sokat keményedik. de a sport...hát lehet sportolni csak olyat kell választani,ami nem jár rázkódással,megerőltetéssel a hasra nézve. a bicikli meg addig mehet amíg bírja a pocakkal. csak óvatosan. Az úszás jót tesz,felkészíti a méhet és az izmokat a szülésre,de azzal is vigyázni kell,mert ha fogékony a fertőzésekre vagy nem az de mégis összeszed vmit,megrepedhet a burok. Ezt nekem nőgyógyász mondta.
2015. jan. 20. 23:45
 8/22 anonim ***** válasza:
26%
a biciklizés nem terhes sport. minden más amit irtal, teljesen normális. táppénz!? a nők 90%a dolgozik a 36. hétig. túl félted, hagyd csinálni amit szeretne, utána 2 évig úgysem lesz ideje élni.
2015. jan. 21. 00:01
 9/22 anonim ***** válasza:

Nincs igazad, túlparázod. A hetente borozást én is kicsit sokallom. Én egyáltalán nem iszom, mert nem szeretem a bort, de havi egyszer mondjuk szerintem nem probléma. A többi viszont tényleg bolhából elefánt, ha nincs semmi baja, problémamentes a terhessége, ugyan miért kéne már 16 hetesen táppénzre menni? Ha nem fárasztó neki, egyáltalán nem baj, hogy dolgozik. Hidd el, az orvos javasolni fogja neki a táppénzt, ha úgy látja, hogy nem kéne dolgoznia, de addig ne aggódj. A biciklivel, úszással semmi baj nincs. Kólát meg sokan iszunk terhesen hányingerre, én lassan 15 hetes vagyok, az első 13 hétben kb. minden nap ittam, mert csak attól lett jobb a gyomrom. Persze nem literszámra, max. 1-2 pohár naponta. Sokaknak tényleg csak az segít, ha nem viszi túlzásba, nem lesz bajuk tőle.

Nem kell tenned semmit, nem kell megvédened tőle a gyereket, mert nem csinál semmi rosszat. Esetleg legközelebb menj be vele a dokihoz, kérdezd meg őt is nyugodtan, ha nekünk nem hiszel, az orvos biztos megnyugtat majd. Nem szabad ennyire befeszülni a terhességtől, nem betegség, nem kell túlaggódni. Túlságosan görcsös vagy, nyugodj meg kicsit, mert ha kint lesz a gyerek, megőrülsz, annyira aggódsz majd minden természetes apróság miatt.

2015. jan. 21. 00:07
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is csakis a hideg kóla segített a hányingeremen.

Ugyan bolt nem ittam, de nyáron a nagy hőségben megkívántam a páromtól és talán 4-5 alkalommal megittam fél-1 dl sört.

A szülés előtti napon is kerékpárral mentem anyukámékhoz és az egész nyarat középidősen végigúsztam, valamint az utolsó napig rendszeresen jártam sokat a kutyánkkal akár erdőbe is.

Eredmény: 1 grammot nem híztam, semmim soha nem fájt a várandósság alatt, könnyedén, gyorsan megszültem a lányunk, a szülés utáni regenerálódásom is nagyon gyors volt.

Légy büszke a feleségedre, hogy nem hagyta el magát, hanem aktív életet él.

Gondolom, várandósan ő is hanyagolja a vad terepbringázást...

A gyereket inkább (már elnézést) de tőled kell védeni, ha ennyire túlfélted, azzal többet ártasz, mint használsz.

Tudom, nem ide tartozik, de ha ennyire ellentétesen gondolkodtok, van rá esély, hogy a feleséged egyedül fogja felnevelni a babát, mert ezt a viselkedést tőled nemigen fogja sokáig elviselni.

2015. jan. 21. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!