Nemsoká 7 hetes leszek. A hasam még csak puffadt, olyan mintha jól laktam volna. Mikortól fog látszani az hogy terhesnek lássam magam? Mikor lesz pocak, puffadás helyett?
ez teljesen változó!!Kismama és terhessége válogatja!Valakinek nagy hasa lesz és már hamar látszik,valakinek kicsi és később kezd el látszódni!Szóval változó-ezt így nem lehet megítélni!Én vékony voltam mégis a 16 hetes korig szinte semmi nem látszódott!Most is 37 hetesen-sincs óriási hasam.....pont jó így!
Boldog babavárást!
Az biztos, hogy 12 hetes korig ha van is pocak, az nem babapocak, csak a puffadás. Akkor még a méh nem ér a szeméremcsont felé, szóval nem gömbölyödhet kifelé. Az, hogy kinek mikor és milyen ütemben kezd el látszani tényleg nagyon változó. Én magas vagyok, vékony voltam baba előtt, igaz, szedegettem magamra kilókat, de ennek ellenére 16-18 hetes koromig nem igazán vette észre senki, aki nem tudta, hogy terhes vagyok. Az eredetihez képest volt pocakom rendesen (korábban nagyon lapos volt a hasam, már szinte homorú, ahogy a párom mókázott vele), de nem volt annyira feltűnő a gömbölyödés. 20. hét után viszont úgy megindult, hogy most a 26. hétben nagyon nagy, a legtöbben azt mondják, hogy "nagyobb", vagyis idősebb terhesnek nézek ki, tény, hogy a baba is nagyobb három héttel az eredetileg besaccolt koránál.
De ez is változó, hogy kinek mi a nagy pocak, mert egy afrikai munkatársnőm azt mondja, hogy éppen csak most kezdi el rajtam látni, hogy terhes vagyok és szerinte 3-4 hónaposnak nézek ki, mert az ő anyukájának már akkor volt ekkora hasa. (Igaz, az anyja akkor már a nyolcadik gyermekét várta, szóval erre nem építek. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!