Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem túl korai? Így megfogok...

Nem túl korai? Így megfogok tudni mindent adni neki?

Figyelt kérdés
A párommal régóta szeretnénk babát csak eddig nem vállaltuk be,mert mikor fiatalabbak voltunk megbeszéltük, hogy csak akkor jöhet a baba,ha van félre rakva 1.000.000.- forintunk. Most a felénél kicsit több a pénz, de akkor sincs meg a teljes összeg. Szeretnénk mindent megadni a picinek,de nem tudom teljesen, hogy mekkora anyagi vonzata van a dolognak. Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy van egy saját házunk, ahol még fizetjük a hitelt. De nagy ház. Van 2 plusz szobánk a 2 gyermekre tervezve. Ennyi pénzből kitelik a teljes " felszerelés " babakocsi, kiságy, pelenkázó stb.
2015. jan. 16. 12:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
24%
Minden a ti igényeiteken múlik, babakocsit vehetsz 300.00.-ért és 30ezerért is, azt sem mindegy hogy használtat vagy újat szeretnél, mert határ a csillagos ég. Én 60ezerből megvettem mindent ami hiányzott, mellszívó, kiságy, ágynemüszett,kiskád stb...ruhákat kaptunk. Szülés után az egyszeri anyaság összegét felemelték majdnem 300ezer ft-ra, tehát ha azt nézzük majdnem megvan a milliótok!
2015. jan. 16. 12:52
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
Mi is fizetjük a lakáshitelt, mindketten dolgoz(t)unk, jogosult leszek gyedre, férjem véglegesítve van. Pénzünk félretéve sajonos nincs, mert autóvásárlás, garázsépítés áll mögöttünk. A babát így is simán bevállaltuk, mert ami kell, azt így is meg tudjuk neki. Ráadásul úgy nézett ki, nem lesz egyszerű teherbeesnem, a baba nem rendelésre jön. Hála Istennek azonban elsőre megfogant, most akar megszületni. Időközben meg normalizálódik a helyzet, férjem sokat túlórázik, nekem se csak táppénz jár. A családja az emberek többségének beszokott segíteni ezzel-azzal, ekkora megtakarításnál nekem nem lenne kérdés.
2015. jan. 16. 12:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én már rég szültem volna a helyedben! Az említett összeg bőven elég, persze itt az igényektől függ! Ha nem akarsz 300ezerért babakocsit, meg a legflancosabb baldachinos bölcsőringatós, zenélő kiságyat, meg minden szir-sz@r felesleges drága kutyafülét, akkor persze hogy elég. Nem kell túlzásokba esni, és olyanokat megvenni amit sosem fogsz használni.
2015. jan. 16. 12:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első hozzászólóval értek egyet, minden azon múlik hogy mik az igényeitek. Hozzátenném, hogy a "mindent meg szeretnék adni neki" egyeltalán nem kell hogy azt jelentse hogy mindenből újat veszel. Mert van amiből tök felesleges, tapasztalataim alapján (2 gyerkőcünk van).

Viszont az anyasági támogatás csak 64500 Ft. Nem emelték fel az összegét, csak beharangozták hogy ez a terv, de a választások után be is jelentették hogy nem lesz emelés.

2015. jan. 16. 12:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
1-es:Nem változott az egyszeri anyasági összege.Még mindig 64 ezer.
2015. jan. 16. 12:56
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

szerintem azt nézzétek meg első körben, hogy mennyi a havi fix kiadás-bevétel. tisztán mennyi marad a megélhetésre, ha szülsz (milyen járandóságokat fogsz kapni stb), gyed 2 év, majd gyes mellett stb. kalkuláljatok.

az első időkben a kiadások nagyban függnek attól ,hogy tápis-e a baba, milyen pelust használtok, meg tudod-e venni akcióban, stb. Kell-e neki vmilyen gyógyszer mondjuk pocakfájásra mittomén ilyesmik. Havi 40 ezerrel szerintem reális számolni.

Sok függ attól, h mindent újonnan kell-e beszerezni, ruhákat, babakocsit stb. Ahogy nő, úgy lesz egyre drágább a ruha is, a hozzátáplálás is plusz kiadás... kérdezgess utána, ezen az oldalon is sok kérdés van már, hog az első időkben mibe kerül a baba, vagy a kezdőfelszerelést ki mennyiért szerezte be. millió kérdés van.

nekünk babakocsi, kiságy, mellszívó, 1-2 cumisüveg, kezdő mennyiségű pelus+kötelező ápolószerek, kiskád kellett, nagyjából 100 ezret költöttünk. Kaptunk hordozót, autósülést, etetőszéket (ez nem is kell eleinte), pihenőszéket... a ruhák 90%-át kaptuk, illetve fillérekért vettem újszerű állapotban (a bébiruháék nagyon olcsók). De a várandósság alatt magamra szerintem többet költöttem vitaminok, terhesruhák, szopismelltartók, kh-ban is feküdtem az megdobta a költségeket.

a gyedem jó volt ,de gyes alatt meg kellett húznunk magunkat, jó ,nem volt újdonság, tudtuk h így lesz, készültünk rá úgyhogy nem volt gond belőle - ezért mondom, hogy előre tervezzetek, számolgassatok

2015. jan. 16. 12:59
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

Ha van hazatok, jovedelmetek, akkor nincs mire varni. Miert pont egymillio? Ez csak egy szam.

Ugysem tudsz neki mindent megadni, nem is kell, azt kell megadni ami szukseges.

2015. jan. 16. 13:05
 8/12 anonim ***** válasza:
2015. jan. 16. 13:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Persze hogy meg tudsz adni neki mindent, kérdés hogy mit értesz minden alatt :) De ha ennyi pénzt össze tudtatok spórolni hitel mellett akkor szerintem nem lesz gond az anyagiakkal. Nagyon sok szép dolgot lehet használtan is venni, de ha kifogsz jó akciókat akkor újonnan is, ha arra vágynál. Nem kell amúgy sem "mindent" megvenni. Mi vegyesen vásároltunk új és használt dolgokat, kb 250e volt mindennel együtt. Még egy párnát sem kaptunk senkitől, mindent venni kellett. De a kezdeti befektetést a feléből is simán ki lehet hozni, az igényeitektől függ minden.
2015. jan. 16. 13:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocs az offert, de nagyon felbosszantott az egyes valaszolo. Miert irsz ilyen marhasagokat, hogy megemeltek az anyasagit? Miert nem nezel elobb utana?
2015. jan. 16. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!