Nem túl korai? Így megfogok tudni mindent adni neki?
Az első hozzászólóval értek egyet, minden azon múlik hogy mik az igényeitek. Hozzátenném, hogy a "mindent meg szeretnék adni neki" egyeltalán nem kell hogy azt jelentse hogy mindenből újat veszel. Mert van amiből tök felesleges, tapasztalataim alapján (2 gyerkőcünk van).
Viszont az anyasági támogatás csak 64500 Ft. Nem emelték fel az összegét, csak beharangozták hogy ez a terv, de a választások után be is jelentették hogy nem lesz emelés.
szerintem azt nézzétek meg első körben, hogy mennyi a havi fix kiadás-bevétel. tisztán mennyi marad a megélhetésre, ha szülsz (milyen járandóságokat fogsz kapni stb), gyed 2 év, majd gyes mellett stb. kalkuláljatok.
az első időkben a kiadások nagyban függnek attól ,hogy tápis-e a baba, milyen pelust használtok, meg tudod-e venni akcióban, stb. Kell-e neki vmilyen gyógyszer mondjuk pocakfájásra mittomén ilyesmik. Havi 40 ezerrel szerintem reális számolni.
Sok függ attól, h mindent újonnan kell-e beszerezni, ruhákat, babakocsit stb. Ahogy nő, úgy lesz egyre drágább a ruha is, a hozzátáplálás is plusz kiadás... kérdezgess utána, ezen az oldalon is sok kérdés van már, hog az első időkben mibe kerül a baba, vagy a kezdőfelszerelést ki mennyiért szerezte be. millió kérdés van.
nekünk babakocsi, kiságy, mellszívó, 1-2 cumisüveg, kezdő mennyiségű pelus+kötelező ápolószerek, kiskád kellett, nagyjából 100 ezret költöttünk. Kaptunk hordozót, autósülést, etetőszéket (ez nem is kell eleinte), pihenőszéket... a ruhák 90%-át kaptuk, illetve fillérekért vettem újszerű állapotban (a bébiruháék nagyon olcsók). De a várandósság alatt magamra szerintem többet költöttem vitaminok, terhesruhák, szopismelltartók, kh-ban is feküdtem az megdobta a költségeket.
a gyedem jó volt ,de gyes alatt meg kellett húznunk magunkat, jó ,nem volt újdonság, tudtuk h így lesz, készültünk rá úgyhogy nem volt gond belőle - ezért mondom, hogy előre tervezzetek, számolgassatok
Ha van hazatok, jovedelmetek, akkor nincs mire varni. Miert pont egymillio? Ez csak egy szam.
Ugysem tudsz neki mindent megadni, nem is kell, azt kell megadni ami szukseges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!