Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » GYÓGYSZER, DROG, ALKOHOL. és...

GYÓGYSZER, DROG, ALKOHOL. és babát várunk. Szerintetek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A párom antidepresszánsokon, nyugtatókon él. Gyógyszerfüggő. Napi rendszerességgel vesz be különböző fájdalomcsillapítókat, szívritmusszabályzót, vagy épp görcsoldót. Újabban visszaszokott a drogozásra. Speed-et jelenleg rendszeresen használ. 32 hetes terhes vagyok. A terhességem végiggörcsöltem, illetve bőgtem a sok idegeskedés miatt. Mit gondoltok? Lesz apja a gyermekünknek?
2010. febr. 6. 22:28
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem sajnálat kell, véleményt kértem. Köszi.
2010. febr. 6. 23:09
 12/30 anonim ***** válasza:
94%
Véleményt szeretnél? Oké. Szóval a fickód valószínű nem azóta függő minden szarr@ ami picit is bizserget, amióta terhes vagy. Tehát tudtad. Mégis vele maradtál, tehát ilyen férjet és ilyen apát akartál. Mivel függő állat, így a gyereknek sem biztos, hogy nem lesz baja. Ráadásul még így is megtartottad. Nekem az a véleményem, hogy Te nem véleményt akarsz, hanem sajnálatot. Tőlem nem kapod meg, mert aki ennyire "okos" az vessen magára. Csak a baba a hasadban nem tehet semmiről és még esélyt sem kap egy normális élethez. Nem csak a fickód miatt, hanem miattad sem. A vélemény mellé, egy tanács: ha már megtartottad a babát, legalább ne Te idegeskedj meg bőgj, hanem zavard el a f@szid és kicsit jobban fog kezdeni a gyermek, aki SEMMIRŐL sem tehet.
2010. febr. 6. 23:36
 13/30 anonim ***** válasza:
64%
22:43-mas.Én nem értem miért kell ilyen bunkón fogalmazni.Magadból indulsz ki.Neki babája van nem kölyke.
2010. febr. 6. 23:40
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú távon? Nem. Először is nem lesz elég ideig józan ahhoz, hogy törődjön vele, másodsorban meg rövid úton kicsinálja magát a szerekkel.
2010. febr. 6. 23:50
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mit keresel még ott.... Én sajnos elég sok drogost, függőt isemerek és hidd el, innen már nagyon meredek a visszaút. De ezzel gondolom tisztában vagy, hiszen látod rajta, hogy nem sok tiszta pillanata van. Én a helyedben mennék, ha abbahagyja megérdemel és szüksége lesz rátok. Ha nem,.... hát jobb lesz nélküle.

Gondolom alapból nem harmonikus a kapcsolatotok, tehát pakolj.

2010. febr. 7. 00:02
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem a párod, nem általánosítok, hogy minden drogos egyforma, de leírok egy szitut, hátha érdekel.

Unokatestvérem szociális munkásként drogosokkal foglalkozott, aztán összejött az egyikkel és terhes lett. A férfi 42, az unokatesóm 32 éves, a baba már 3. lényeg a lényeg. A hapsi leszokni jár, ő is mindenféle nyugtatókat, ilyesmiket szed, 20 évig drogozott keményen. Hol együtt éltek, hol nem. A pasi nem jár el dolgozni, unokatesóm tartja el őt is, viszont a pasi van egész nap a gyerekkel, hogy legalább bébiszitterre ne kelljen költeni. Vagyis épp múlt hónapban töltötte a kislány a hármat, így oviba ment. De a pasi semmit nem segített a gyereken kívül. Se házimunka, se bevásárlás, se főzés. Mocskos, rendetlen, mindent szanaszét hagy... enm sorolom. Viszont, a kislány nagyon szereti, akármikor ébred, apát hívja, akkor is, ha csak anya van otthon. A mobil lételeme a kislánynak, mert sokáig nem éltek együtt a szülei és apa olyankor csak a telefonban volt.

Szóval a pasi neveli a gyereket, ahogy tudja, mást nem csinál, a kislány ragaszkodik hozzá, unokatesóm nappal dolgozik, este háztartást vezet. A kislány szeretve van, de nem tudja mi az a szeretet, ami apa és anya között kéne hogy legyen. Mert ők már csak élnek egymás mellett. Tele gondokkal és feszültséggel.

(Nem mellesleg beteges a kislány, talán apa drogos múltjától, talán nem)

2010. febr. 7. 08:49
 17/30 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Én sem érzek irántad sajnálatot (csak a gyerek iránt), mivel tudtad mibe mész bele. A sarkadra kellett volna állni teherbeesés előtt.

Én erős dohányos voltam annak idején, tudom, hogy ez nem ugyanaz, de mégis leírom, hogy a férjem kijelentette, amíg teljesen le nem szokom és már hónapok óta nem dohányoztam, addig nem vállal velem gyereket és az sem érdekli, hogy ketyeg a biológiai órám. Nagyon nehéz volt leszokni, mert sokat dolgoztam és nagy stresszben, dehát a drogozásra, bagóra, piára, gyógyszerre mindig lehet okot találni... :S Azóta már a 2. babát várom, cigi nélkül.

Lehet, hogy a 23-36-os válaszoló nem volt éppen mézes-mázos, de az a nagy helyzet, hogy tökéletesen igaza van és ezt bizony te is tudod!

Te vagy a felelős ezért az egész helyzetért, te választottad őt a gyermeked apjának. Olyan meg, hogy akaratom ellenére váratlanul összejön egy pici nincs, nem vagyunk már az óvodában...

Egyébként sose várd, hogy egy férfi szülés után majd jól megváltozik, mert aki a terhes nővel ezt megteszi, a kisgyerek gondjaival teli kialvatlan napokon csak még rosszabb lesz.

"A terhességem végiggörcsöltem, illetve bőgtem a sok idegeskedés miatt." Ha ez árt a babának (ne legyen úgy) , akkor ez is a te felelősséged, mert ilyen szituációban ezt te vállaltad. Min idegeskedtél? Min görcsöltél? Min bőgtél? Talán a saját döntéseden, nem máson.

Ha már egyszer ott a baba, akkor tartozol neki annyival, hogy összeszeded magad és normális idegrenszerrel várod idekint szegényt és nem picsorogsz folyton, hanem boldog vagy, hogy ilyen ajándékot kaptál az élettől!

2010. febr. 7. 09:13
 18/30 anonim ***** válasza:
51%
gratulálok nektek,szegénynek most pont erre van szüksége nem??hagyjátok már békén.kedves kérdező:én a helyedben otthagynám amilyen gyorsan csak lehet.nem fog megváltozni.tapasztalat,nekem is volt drogos hapsim,de én szakítottam vele.és lám,nem változott meg.a tiéd sem fog.nem bántásból írom,de ez az igazság.
2010. febr. 7. 10:26
 19/30 anonim ***** válasza:
83%

10:26-nak.

Szerintem pont erre van szüksége. Azt gondolom, ha valakit szembesítenek a hibáival, az semmiképpen nem árthat. És különben is, mit finomkodjon vele az ember, mikor épp a gyerekét teszi tönkre, szinte mindenképp.

2010. febr. 7. 10:38
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Huu,hát azt kell mondanom,hogy itt sokaknak igazuk van akik "bántanak".Lehet,hogy nem ilyen stílusban kellene elmondani/leírni,de igaz ami igaz!

Reméljük a gyereketeknek nem lesz semmi baja!És szerintem ez nem jó környezet egy kisbabának,úgyhogy menekülj...hol jobb lesz,hol rosszabb,egy gyereknek pedig állandóság és jó körülmények kellenek ahhoz,hogy egészségesen tudjon fejlődni,növögetni,ÉLNI!!!

2010. febr. 7. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!