A sok gyógyszer, alkohol, gyomortükrözés árthat-e a babának? (Még azelőtt történt, hogy megtudtam, terhes vagyok.)
Lombikprogramra jártunk, mert elvileg nem lehetett természetes úton babánk, ezért nem is védekeztünk. Mégis, csoda történt, és tegnap kiderült, hogy hat hetes terhes vagyok. A méhemben egy 5 mm-es "egyelőre" üres petezsákot találtak :)
Viszont az utóbbi időben elég sok gyógyszert szedtem a rekeszsérvem miatt, sőt, volt egy gyomortükrözésem is, illetve esetenként előfordult bulik alkalmával alkohol fogyasztás is.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire károsodhatott az embrió, elvetéltem volna már, ha valami rendellenessége lenne ezektől? Természetesen, mostmár, hogy tudom, nagyon vigyázok.
azt monják,hogy a terhesség elötti alkohol fogyasztás nem árt a babának.
A terhesség ideje alatt kerülendö az alkohol,és dohány termékek fogyasztása,mert növeli a vetéles sza´zale´kát,a koraszüle´st,és csökkenti a babák születési su´ját.
A gyomor tükrözésnek semmi köze a terhsséghez.A tkrözést a gyomrodba lecsu´sztatott csövel csinálták,az embrio pedig a méhedben van.A kettö messze van egym´sto´l.
Egy a lényeg innentöl semmi alkohol,cigi,koffein is minimális.
Gratula a babához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!