Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig szedjem az Elevitet?

Meddig szedjem az Elevitet?

Figyelt kérdés

Most vagyok a 27.hétben. A dokim azt javasolta ne szedjem egyáltalán aztán mégis megegyeztem vele hogy 3 naponta szedjem, a 25.hétig, mert így azért nyugodtabb vagyok.:) Dehát én még szedem,és már csak 4 szem van. Az elég lesz vagy vegyek még? Ti meddig szedtétek vagy meddig tervezitek?

Gondoltam hogy még szedném mert még van 3 hónapom hátra vagy felesleges?

Gondolom mindegyik orvos véleménye más erről.. ezért várom a tapasztalatokat.:)

2008. aug. 20. 09:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyébként még ahhoz, hogy mit ajánl az orvos táplálékkiegészítésként és mennyire van tisztában az ember szervezetével és szükségletével, csak az én kis történetemet fűzném hozzá. Ez a kálciumról szól. Az én terhesvitaminomban nincs benne, így gondoltam, hogy szedem külön. Sok tejterméket fogyasztok ugyan, de nem egyenletesen, némelyik hónapban szinte csak natúr joghurton éltem, most augusztusban például még rá sem tudtam nézni, mert nem kívánom.

Meg is vettem a pezsgőtablettát, de gondoltam, hogy megkérdezem a dokit. Azt mondta, hogy nem kell, mert nyár van, változatosan étkezek, stb, nincs rá szükségem, hagyjam a kálciumot. Most 26 hetes vagyok és két hete vettem észre, hogy fájnak a fogaim, megnéztük, hátul három lyukas fogam van, holott terhesség előtt semmi bajom nem volt a fogaimmal, tisztítom is rendesen. A fogorvos mit mondott: talán kalciumot kellett volna szednem, miért nem tettem? A nődokim mit mond? Ezek szerint mégiscsak jobb lett volna, ha nem hallgatok rá, ezentúl használjam a pezsgőtablettát.

Köszönöm. Végülis, csak három töméssel gazdagítom az állományt az eddigi egy helyet, pedig még csak a 26. hétben vagyok.

Én úgy döntöttem, hogy ezentúl nem igazán foglalkozom azzal, hogy xy és Kis Mariska mit javasol és Nagy Julinak mi vált be, én csak szedem azt, amiből több fogy terhesség és szoptatás idején.

2008. aug. 20. 10:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előző válaszolónak igaza van, mindenki azt eszi, és teszi amit jónak lát. Azt viszont nehéz eldönteni valóban mi lehet a jó. A vitaminokkal kepcsolatban már itt is nagyon sokféle véleményt olvastam, sőt én is kérdeztem hasonlót. Most én is 27 hetes vagyok, de még mindíg nem vagyok igazán meggyőzve egyik irányból sem.

Kicsit úgy érzem egyesek hajlamosak túlzásokba, végletekbe esni. A vitaminokat és ásványi anyagokat túl is lehet adagolni. Olvastam több helyen, hogy van aki szed Elevitet (ami elég összetett), folsavat, magnéziumot, kálciuot és c-vitamint. Valóban szükség van ennyi féle tablettás cuccra? Sokan nem tudják, hogy a kálcium és a magnézium ellentétes hatással van egymásra. A c-vitamin túladagolás vesekövet okozhat stb...

Szóval szerintem ezeket is ésszel és mértékkel kellene fogyasztani. Lehet, hogy nagyon jót akarunk a babánknak, de azért szerintem érdemes elgondolkodni rajta, hogy ez a sok mesterségesen előállított "gyógyszer" formájú bogyó valóban jót tesz neki!?

2008. aug. 20. 17:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 27. hetes vagyok. Mivel az Elevittől és a Gravidától is rosszúl voltam, kerestem más állagú megoldást. De igazából ez sem számít. Most Hipp Natalt iszom, 98%-ban természetes gyümölcskivonat, ami azt hiszem nem szabad hogy ártson, vagy bármilyen mellékhatása legyen, akár csak a növekedésre gondolunk:baba, mama mindegy. Nem tudom mennyi leszek a végére, de 3 kg-ot híztam, ami szerintem nem sok. És ezekbe a vitaminokba minden benne van megfelelő arányban és mértékben, azért hívják terhesvitaminnak. Nem hiszem hogy mellette kellene szedni valamit, hacsak vérvétel után az orvos nem találja indokoltnak. De ugye mindenki tudja, hogy van olyan vitamin is, amit túl lehet adagolni??

Szóval szerintem elég az összetett vitaminkészítmény, és akkor sem aggódom, ha egy nap vagy kettő kimarad. Van aki nem is szedi, és egészséges a baba, mama. És nem kéne tényleg túlzásokba esni, mert terhesek vagyunk.

Emellett mindenki azt szed be, amit akar. Szóval szerintem a saját megérzésedre hallgass!

Boldog babavárást!

2008. aug. 20. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!