Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig szedjem az Elevitet?

Meddig szedjem az Elevitet?

Figyelt kérdés

Most vagyok a 27.hétben. A dokim azt javasolta ne szedjem egyáltalán aztán mégis megegyeztem vele hogy 3 naponta szedjem, a 25.hétig, mert így azért nyugodtabb vagyok.:) Dehát én még szedem,és már csak 4 szem van. Az elég lesz vagy vegyek még? Ti meddig szedtétek vagy meddig tervezitek?

Gondoltam hogy még szedném mert még van 3 hónapom hátra vagy felesleges?

Gondolom mindegyik orvos véleménye más erről.. ezért várom a tapasztalatokat.:)

2008. aug. 20. 09:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én egyáltalán nem szedtem, és most már nem is fogom, az orvosom nem javasolta. Vasat,folsavat, és c-vitamint kellett szednem, de már csak c-vitamint szedek. Minden jót. 25 hetes kismama.
2008. aug. 20. 09:31
 2/13 A kérdező kommentje:
Mellette szoktam még naponta kálcium pezsgőtablettát inni, meg szedek magnéziumot és vas+c vitaminos pezsgő tablettát két naponta iszok. Meg 3 naponta az Elevitet.
2008. aug. 20. 09:44
 3/13 anonim ***** válasza:
46%

Én az első 3 hónapban szedtem csak.Nekem azt mondta a dokim hogy hagyjam abba mert nagy lesz a mama és a baba is.

Üdv:38hetes kismama

2008. aug. 20. 09:44
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
En is 27 hetes vagyok.Egy hete hagytam abba az Elevitet,mar nem is veszek tobbett,a kalciumot s C vitamint szedem masnaponta.A kalciumot a terhessegem kivul is szednem kell..
2008. aug. 20. 09:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én külföldön élek, itt nem kapható az Elevit, helyette van bőven más. Itt nem nyávognak az orvosok és a védőnők a terhesvitamin ellen, sőt, a háziorvostól kezdve a szülészet portásáig mindenki tanácsolja a szedését. Mert jó dolog. Mert azért terhesvitamin a neve, mert a terhesség alatt szükséges vitaminokat tartalmazza. Sem többet, sem kevesebbet. Nem tudom, hogy az Elevittel van-e külön valamilyen hatalmas nagy probléma, ami bajt okozhat a babánál és az anyukánál, de gondolom, ha lenne, akkor már rég nem lenne forgalomban. Márpedig, ha nincs vele gond, akkor tisztán és világosan le van írva számtalan helyen, hogy szedheted a terhesség és a szoptatás alatt végig. Az, hogy te szeded-e, az a te döntésed, felelősséged. Terhességen kívül sem fontos a külön vitaminbevitel, mégis ajánlott a saját egészséged érdekében, kivéve, ha van veled egy táplálkozási tanácsadó a nap 24 órájában, aki meghatározza, hogy mit kell megenned ahhoz, hogy minden bent legyen, amire a mai világ, kor emberének szüksége van.

Ha úgy érzed, hogy te mindent beviszel a napi étkezések során, akkor ne szedj vitamint pluszban. Ha nem vagy benne biztos, akkor pótold.

És igen, igazad van, ahogy észrevettem magyar fórumokat olvasva, Magyarországon minden orvosnak más a véleménye a terhesvitaminokról, van, amelyik az ördög találmányának tartja, a másik kupac szerint meg Isten ajándéka. Ettől függetlenül szerintem a kismamának józan paraszti ésszel kell döntenie a saját magát érintő kérdésben és nem kell automatikusan ahhoz a táborhoz csatlakoznia, amelyikben az orvosa, vagy a legjobb barátnője, vagy az ezen az oldalon éppen válaszoló három kismama van.

2008. aug. 20. 10:05
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
Szia, Nekem is azt mondta a doki, hogy csak kétnaponta szedjem mert nagy lesz a bébi is meg én is. Na én szerintem meg egészséges legyen az a bébi ha kicsi ha nagy. Én eddig alig híztam valamit pedig az elejétől szedem az elevitet napi 1szer,a baba sem tűnik óriásbébinek. Szerintem nem is hagyom abba a szoptatás alatt sem. Nem hiszem hogy tudnék annyi zöldséget gyümölcsöt enni ami szükséges lenne, ráadásul kérdés hogy a ma kapható import gyümölcsök zöldségek egyáltalán tartalmazzák-e az elvárt vitaminmennyiséget. Én nyugodtabb vagyok ha végig szedem.
2008. aug. 20. 10:23
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
ja, 25 hetes vagyok, a doki meg már a 18. hét környékén leállított volna az elevitről...
2008. aug. 20. 10:24
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Azt hiszem végig fogom szedni én is, így 3 naponta az bőven elég és így nyugodtabb leszek. Nekem sem óriásbébi a babám eddig, meg én sem.:) És ha nagy is lesz akkor az tuti nem a vitamintól lesz, mert régen is születtek 3-4-5 kilós babák. A lényeg egyébként is hogy egészséges legyen!

További szép napot mindenkinek!;)

2008. aug. 20. 10:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia. Én szedtem az Elevitet, és összesen 8 kg-t híztam. Az első babánknál is szedtem végig, 2-3 naponta, és 3,8 kg lett a kislányom, tehát nem volt óriásbébi. :-)
2008. aug. 20. 10:44
 10/13 anonim ***** válasza:

én 13 hetes vagyok.Külföldön élek:a dokim ajànlotta a folsavat,majd ha az vége(1 honap)akkor kell szedni az elevitet)

amellett én csak magnéziumot szedek.

de ezeket mindet betartom.inkàbb picit nagyobb legyen a baba vagy én,mint hogy ne kapjn elég vitamint.

Szerintem rémisztgetés,hogy nem jo a vitamin.

a vitamin csak vitamin,tehàt àrtani nem àrthat,amugysem minden nö egyforma,lehet te nem szeded,pedig szükséged van rà,a màsik meg szedi,pedig elég erös a szervezete.

én mindenesetre azt mondom inkàbb szedd.

ezek nem gyogyszerek,hanem vitaminok,ami amugy is szükséges.

2008. aug. 20. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!