Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babára vágyunk, de pcos-em...

Babára vágyunk, de pcos-em van. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Endokrinológus még semmit nem segített.

Viszont nagyon vágyunk már kisbabára,de nem tudom mit kéne tegyek.

Mit szedhetek,vagy egyek,igyak.

Hiába kérdezgetem az orvost,de nem mond semmit,nem segít.

Nincs semmi megoldás,hogy eshetnék teherbe emellett.

Annyit mondtott szedjem a fogamzásgátlót 1 hónapig,majd csak utána lehet.

2015. jan. 12. 19:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Hát kezeletlenül nem sok esélyed van sajnos PCOS mellett, ha nem kezelik, nagyon kevés az esély, hogy spontán sikerüljön, és akkor még ott van, hogy megmarad-e egyáltalán, ha nincs kordában tartva a betegséged.
2015. jan. 12. 20:08
 12/26 anonim ***** válasza:
Nem bántani akarlak, de ha pár tízezred nincs a kivizsgálásra, akkor hogyan lesz a gyerekre? Ő is lehet bármikor úgy beteg, hogy ennyibe belekerül. Sajnos erre a problémára sztk-ban nem nagyon fogsz megoldást találni. A fogamzásgátló például nem megoldás egyáltalán.
2015. jan. 12. 20:19
 13/26 A kérdező kommentje:

Értem,de arra lenne mert az összes pénz a babára van félretéve és nem akarok abból kivenni.

Meg persze a lakásra.

Értem akkor mindenképpen elkell mennem ezekre.

2015. jan. 12. 20:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz spontán terhes, nekem is sikerült. Aztán 6. héten el is veszítettem. Azért, mert a kezeletlen inzulinrezisztencia (ami a PCOS hátterében áll) nagyon veszélyes. És nem csak a vetélési arány miatt, de a jövőbeli életminőséged szempontjából is fontos (pl. korai cukorbetegség). Ezzel foglalkoznod kell! Mindenképp! Akkor is, ha emiatt a babavállalás 1-2 évre el is tolódik. Mert lehet nem foglalkozni vele, de megbosszulja önmagát! Ne kockáztass!
2015. jan. 12. 21:54
 15/26 anonim ***** válasza:
Mensmentis helyett inkább Naszódy doki Kecskemét! MM nagyon drága és nekem nem szurtak ki a leletemből a pm alulmőködést! Semmi értekem nem változott nem fogytam... elmentem naszihoz utána fogytam kaptam gyógyszert pm re, és nem kellett két hónap és teherbe estem!
2015. jan. 13. 09:47
 16/26 anonim ***** válasza:

Ne aggódj én is PCOs vagyok és 8 hetes kismama szóval nem reménytelen :)

Azt az endokrinológust, aki nem segített semmit azonnal hagyd ott. Én is a Mens Mentist ajánlom azon belül is Breyer Helgát. Ahogy már korábban is írták a PCOS együtt jár az inzulinrezisztenciával így fontos,hogy az is kezelve legyen. Általában elég a 160 gr. CH étrend és mozgás. Nekem ennyi kellett ahhoz,hogy minden okés legyen és megfoganjon a kisbabánk.

Van, akinek gyógyszert is kell szedni,de semmiképpen nem fogamzásgátlót! Azt ne szedd az semmit nem fog segíteni csak ront a helyzeten.

Nagyon fontos,hogy mielőtt teherbe esel rakasd rendbe magad nehogy később nagyobb gond legyen pl. vetélés, terhességi cukorbetegség stb.

2015. jan. 13. 10:05
 17/26 A kérdező kommentje:

Nekem eddig semelyik doki nem mondta hogy inzulinrezisztenciám lenne,pedig mindent kivizsgáltatott.

Ez mindig evvel jár?IR-PCOS-sel?

Cukor betegség elkerülésére mindig megyek.

15-ös milyen gyógyszert kaptál?

És ez pontosan hol van?

16-os nagyon gratulálok neked!!

És hogy sikerült?

Próbálok leresni egy másikat,de itt kicsit nehezebb.

Mens Mentis hol van vagy mi az?

Mennyi mozgás kell,illetve hogy milyenek?

Ha tovább diétázok,belőlem nem marad semmi,csak csont..

Akkor fogamzásgátlót ne szedjek?

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!

2015. jan. 13. 12:22
 18/26 anonim ***** válasza:
Az Ir okozza a PCO-t... ha PCOd van Ir ed is...
2015. jan. 13. 12:38
 19/26 anonim ***** válasza:

www.mensmentis.hu

A többire most nincs időm reagálni, de este vagy holnap megteszem és segítek!

2015. jan. 13. 12:39
 20/26 anonim ***** válasza:

Az inzulinrezisztenciára kaptam gyógyszert, plusz a pm-re. Lehet hogy az MM is nagyon jó, de nagyon sokan nincsenek vele megelégedve... Nem akarom a "boltot" rontani, de kicsit olyan szalagrendszerben éreztem magam. És arról nem is beszélve hogy a vérvétel sem áll meg 30 alatt...

Naszódy Péter Kecskeméten található meg a MEditres Egészségházba. Ird be googlébe. Nagyon sokat fog kiadni. Ha gondolod gyere privire, beszélgethetünk...

2015. jan. 13. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!