Mindenki csak az AFP-ről beszél, de mi van a HCG-vel? Nekem az AFP jó lett, de a HCG 7,37 IU/ml azaz 0,27 MoM. Ez mit jelent?
Szia!Nekem azt mondták hogy az alacsony mom érték down kórra utal.De ez az eredmény nem jelent semmit mert elég megbízhatatlan ez a vizsgálat,külföldön már nem is végzik.Nekem is alacsony volt,persze én is tök ideg voltam egyből,a dokim azt tanácsolta hogy budán az istenhegyi géndiagnosztikai központban csináltassak egy négyes tesztet amiből minden kiderül.20000Ft ez a vérvétel és 2 nap alatt megvolt az eredmény.Ha van rá lehetőséged szerintem menj el te is egy ilyen vizsgálatra!!!A neten rá tudsz keresni(Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ) és ott is írnak az alacsony afp-ről.
Tudom hogy tök nehéz ilyenkor de ne idegeskedj mert azzal csak a babának ártasz!!!
34hetes kismama
A Hcg-t azért figyelik, mert az egy ideig növekvő mennyiségű, mejd ha a 12. hétrekialakul a méhlepény , akkor csökken a mennyisége, azt tudják belőle megállapítani,hogy a méhlepény jól működik-e, mert akkor átvette a hormontermelést.
A MoM értéked teljesen jó szerintem nincs okod aggódni.
Szóval az alacsony értéked arra utal, hogy rendesen működik a méhlepény, és mivel ellátja a feladatát csak kevés hormonanyag jut vissza a véredbe, amit alacsony értéken tudnak kimutatni.
Remélem megnyugodtál..én is erre rákérdeztem anya laboros barátnője válaszolta ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!