Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt a myoma...

Terhesség alatt a myoma gondot okozhat?

Figyelt kérdés
6 hetes vagyok, egy hete nem láttak semmit a petezsákon kívűl, ma viszont egy 8x10mm-es "valami"domboritja be a petezsákot, amit az orvos myomának valószínsít. Már volt egy elhalt terhességem, de nagyon sűrűn járok orvoshoz és érdekes módon soha seni nem látott az uh-n myomát, akkor most hogy lett egy hét alatt? Nem értem....És ez akkor most a terhességgel nőni fog?
2008. aug. 19. 15:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a myoma a petezsákon van kívülről, akkor ott egy deformált sejtburjánzás történt..többszöri ellenőrzést igényel, mire bebizonyosodik a tényállás, ha az valóban mioma és nem nő tovább, nem okoz gondot, de ha növekszik, vagy káros a sejtburjánzás, esetleg a magzat károsodása miatt alakult ki, akkor sajnos meg kell szakítani a terhességet, de ahhoz még sok vizsgálat kell, ha ilyenre készül a doki azt közölnie kell.

Kérdezz rá, hogy miben árt a dolog..

Sajnos előfordul, hogy a sejtosztódás nem megfelelően történik és vadsejtek jönnek létre, nem pedig baba..ha volt vagy van szívhang, akkor csak azt kell figyelni, hogy a külső myoma mit csinál.

Aggódni nem szabad, de mindenre kérdezz rá a dokinál, mert biztosan csak az tudja aki látja az ultrahangot.

2008. aug. 19. 15:54
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ. Az orvos csak feltételezi egyenlőre a myomát. Egyébként a petezsák ép és benne élő embrió van.

Sajnos hárman 3félét mondtak. Myoma, vérömleny és az uh-s pollypszerűt .

2008. aug. 19. 16:00
 3/16 anonim ***** válasza:

Megint én.

Ha ott az élő embryo akkor rendben van!Aztán figylni kell, de gondolom visszahívtak kontroll uh-ra, hogy akor jobban látszik minden, van-e változás, mert még ha szerencsésen alakul egy vérömleny pl visszahúzódhat.

Nyugodt kell maradj, és drukkolok, hogy elmúljon ami nem oda való.

2008. aug. 19. 16:20
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van myomám és a doki szerint semmi gond nincsen vele. A terhességgel együtt nő és a szülés után visszahúzódik. Igaz, nálam a petezsáktól igen messze van.
2008. aug. 19. 16:26
 5/16 anonim ***** válasza:
A barátnőm most szült császárral Akkor vették észre, hogy majdnem !2 ökölnyi! méretű myoma volt benne. A babának nem lett semmi baja, egészséges, 4,5 kg-os. :)
2008. aug. 19. 16:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nyugodt majd két hét múlva leszek, akkor kell vissza mennem a kontrollra.
2008. aug. 19. 18:10
 7/16 anonim ***** válasza:
Írtad hogy egyik feltételezés szerint polip is lehet.Nekem az volt, 12 héten operálták le, mindegyik doki azt mondta hogy semmi kockázata nincs a terhességre nézve.Igaz nekem nagyon nagy volt, és a mai napig is fel-fel szakad az a seb és néha vérezget.Amikor kórházban voltam komolyan mondom hogy 10-ből 4 kismamának azt mondták hogy myomája van, senkinek nem mondták hogy ez miatt gond lenne a terhességgel, viszont császárral kell szülniük és majd akkor el lesz távolítva. Azóta kiderült egy két kismamánál hogy a placentát nézték myomának az uh-on a dokik.Szóval ne izgulj, várd meg a következő uh-ot és lehet hogy már többet tudnak mondani. 16 hetes kismama
2008. aug. 20. 07:36
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Én is ebben bízom, mert mondták azt is, hogy lehet, hogy felszívódik az a valami.

CSak úgy a semmiből hirtelen nem lehet myoma , mondom, szinte havonta jártam orvoshoz, uh-ra meg minden és nem hiszem, hogy nem látták volna.

2008. aug. 20. 09:24
 9/16 anonim ***** válasza:

szia!

megírnád, hogy mi lett azóta?mert nekem tegnap állították fel ugyanezt a diagnózist:(

2010. ápr. 23. 14:17
 10/16 A kérdező kommentje:

szia!

Semmi különös nem történt, szerencsére!

Már 1 éves az édes, kicsi lányom.

Szerintem nálad sem lesz gond, hidd el és ne aggódj, mert az nem tesz jót a pocaklakónak! :)

2010. ápr. 24. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!